"Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, "Derinliği 30 kilometreyi bulan güvenli bölge acilen kurulmalı. Güvenli bölge olmazsa Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli." dedi.

GÜNDEM 27.07.2019, 16:18
"Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli"

MHP lideri Devlet Bahçeli Amasya'da halka hitap etti.

Bahçeli'nin açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

"Güney sınırlarımıza fitne ekiyorlar"

Bahçeli, ABD'nin tutarsız tavırları sebebiyle bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye sınırlarında yuvalandığını belirterek, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 'Bize mi saldıracaklar?' deyip aklamaya çalıştığı YPG, Ceylanpınar'a bir kez daha roket atmış, 6 kişinin yaralanmasına neden olmuştur. CHP-HDP-İP aynı zillete düşmüşler, zihnen fikren iflas etmişlerdir. Sahnelenen küresel oyunlar amacına ulaşamayacak. Güney sınırlarımıza fitne ekiyorlar. CHP hala tehlikenin farkında değil." diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı konuşmada Türkiye'nin terör sorunundan bahsetmediğine dikkat çeken Bahçeli, "Bu CHP adına utançtır. Kılıçdaroğlu'na soruyorum: Terörle mücadele hakkında ne düşünüyorsunuz, hangi hazırlık ve önerilere sahipsiniz?" dedi. 

"Milli bekamızın soğan kadar da mı değeri yoktur?"

Bahçeli, "Mutfakta ateş varsa söner. Bugün az yediysek yarın çok yeriz. Peki ağlayan analara ne diyeceksiniz?  Milli bekamızın soğan kadar da mı değeri yoktur? Bebek bezinin yüzde 40 zamlanmasını söyledin de bombaya, mermiye, askeri operasyonlara harcanan parayı hiç hesap ettiniz mi? Türkiye ateşten gömlek giymişken siz hangi yüzle konuşuyorsunuz? Bugün az yediysek, yarın çok yeriz. Peki ağlayan analara, omuzlarda taşınan şehitlere ne diyeceksiniz? Beka gittikten sonra neyin ekonomisinden bahsedeceksiniz? Küresel tefeciler, ekonomik tetikçiler saldırırken Türkiye'nin aleyhine konuşmak adamlık mıdır? Bu Kılıçdaroğlu kimlere hizmet etmektedir? PKK'ya diyet borcu varsa söylesin kurtaralım." ifadelerini kullandı. 

"Güvenli bölge olmazsa Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli"

MHP lideri, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, şunları söyledi:

"Derinliği 30 kilometreyi bulan güvenli bölge acilen kurulmalı. Güvenli bölge olmazsa Fırat'ın doğusu ateşe verilmeli. Bu bölgenin denetimi Türkiye’de olmalı, terörden tamamen arındırılmalıdır. Bu alanlara ülkemizde misafir olarak bulunan sığınmacılar peyder pey gösterilmeli, yerleştirilmelidir. Başka yol kalmamıştır. Biz güvenli bölge ile ilgili düşüncelerimizi 2012’den beri dile getirdik. Amacımız güvenliğimizdir, bölünmez bütünlüğümüzü teminat altına almaktır. Her seferinde yeni bir oyalama sürecine maruz kaldığımız açıktır. Geldiğimiz bu noktada oyalanmaya tahammülümüz yoktur. ABD samimi, dürüst değildir. 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü ülkemize gelen ABD’nin Suriye özel temsilcisinin önerileri elbette makul ve güvenliğimizi sağlamaktan uzaktır."

"F-35'ten mahrum olmak her şeyin sonu değildir"

Dünyanın ABD'den ibaret olmadığını vurgulayan Bahçeli, "F-35'ten mahrum olmak her şeyin sonu değildir.Bu pişkinliği kabulü mümkün değildir. ABD'li askerler YPG’li askerlerin katılımıyla sınır boyunca devreye çıkmışlardır. ABD’li askerlerin teröristlerle birlikte hareketi ülkemize gözdağıdır. Mümbiç mutabakatına uymayan ABD ileri düzeyde güvenilmez bir boyuttadır. S-400’den sonra yaptıkları yaptırım tehditleri, gönülsüzmüş gibi yapıp toplantı için bastırması tamamen bir ortaoyuna dönüşmüştür." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)