Finlandiya'nın NATO üyeliğine TBMM'den onay

Finlandiya'nın NATO'ya katılma protokolünün onaylanmasına dair kanun teklifi, Meclis Genel Kurulundan geçti.

GÜNDEM 31.03.2023, 00:43
Finlandiya'nın NATO üyeliğine TBMM'den onay

Finlandiya'nın NATO'ya katılma protokolünün onaylanmasına dair kanun teklifi, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda kabul gördü.



Stoltenberg: NATO ailesi daha güvenli ve daha güçlü

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin kararını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Jens Stoltenberg, "Bu tüm NATO ailesini daha güvenli ve daha güçlü kılacaktır." dedi.



Niinistö: NATO'ya katılmaya hazırız

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, 30 NATO mensubunun Finlandiya'nın üyeliğine onayladığını kaydetti.

Bütün onay veren ülkelere destekleri ve güvenleri için teşekkürlerini ileten Finlandiya Cumhurbaşkanı, "Ülkemiz, NATO'nun güvenliğine kendini adamış, kabiliyetli ve kuvvetli bir müttefik olacaktır. Artık NATO'ya katılmaya hazırız. İsveç'in en kısa sürede aramıza katılmasını bekliyoruz." yorumunda bulundu. 



Marin: İsveç'in yanındayız

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ise kişisel sosyal medya hesabı üzerinden destek için bütün ülkelere teşekkürlerini ileterek, "Müttefikler birbirimizi savunacağız. Ülkemiz şimdi ve gelecekte İsveç'in her daim yanındadır ve müracaatını desteklemektedir." dedi. 

Yorumlar (0)