Finlandiya basınından skandal olay: Kürdistan haritasıyla yayımladılar!

CHP’li vekil Ünal Çeviköz ile HDP'li Hişyar Özsoy'ın Türkiye'yi Finlandiya medyasına şikâyet etmeleri büyük tepki topladı. Diğer yandan CHP ve HDP'li vekillerin Finlandiya medyasına verdikleri röportajın 'Helsingin Sanomat' (HS) adlı haber sitesinde sözde Kürdistan haritasıyla paylaşılması dikkat çekti.

GÜNDEM 26.05.2022, 17:49
Finlandiya basınından skandal olay: Kürdistan haritasıyla yayımladılar!

Türkiye, terör örgütü PKK ve YPG'ye destek veren Finlandiya ile İsveç’in NATO’ya üye olmasına karşı çıkmıştı. Ancak Finlandiya ve İsveç’e destek çıkan CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz ile HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, birlikte Finlandiya medyasına bağlı Helsingin Sanomat'a (HS) verdikleri röportajda Türkiye’yi şikayet ettiler.

Çeviköz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın tepkisinin hata olduğunu söyledi

Büyük tepki çeken o röportajda CHP’li vekil Çeviköz, Finlandiya'nın NATO’ya üyeliği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın PKK/YPG sorununu gündeme taşımasını taktiksel hata olarak bulduğunu ifade ederek, "NATO ortaklarımızdan çok güçlü tepkiler almasına tabi ki şaşmamalı" dedi.

"Finlandiya, neden Türkiye’yi memnun etmeye çalışıyor?"

Finlandiya'nın insan hakları ile hukukun üstünlüğüne oldukça önem veren, aynı zamanda tarafsız bir ülke olduğuna dikkat çeken HDP'li Özsoy da, "Finlandiyalı ve İsveçli hükümetler ile politikacıların nasıl bu kadar da çok savunmacı bir duruş sergilediklerini şaşkınlık içinde izledik. Finlandiya hükümetinin neden dolayı Türk liderliğini memnun etmeye çalıştığını ve taviz göstermek için yola çıktığını anlamdık. Bunu anlamak bizim açımızdan zor. Bu durum oldukça gülünç görünüyor" dedi.

Röportajda sözde Kürdistan haritası skandalı!

CHP ve HDP'li milletvekillerinin skandal ifadelerini içeren o röportaj eleştirileri oklarını kısa sürede üstüne çekti. Diğer yandan röportajda yer verilen sözde Kürdistan haritası ayrıntısı da dikkatlerden kaçmadı.

Helsingin Sanomat adlı haber sitesi, vekillerin verdiği röportajın yer aldığı cümlelerin arasına sözde Kürdistan haritasını da yerleştirdi.

Sözde haritanın bağlığına ise "Kürdistan bölgedeki birkaç devletin toprakları üzerinde yayılıyor " yazıldı.

Röportaja ve sözde haritaya tepkiler artıyor!

Türkiye’nin aleyhinde verilen o röportaja ve Finlandiya medyasının yer verildiği sözde haritaya tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yorumlar (0)