Fındık içinde yüzen vatandaş konuştu: Olumsuz bir durum yok

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, bir fındık manavında işçi olarak çalışan Coşkun Geyik ve arkadaşı Halil Can Şahin, fındıkların içerisinde çekilen ve sosyal medyada tepki toplayan videolarıyla ilgili açıklama geldi. İki arkadaş, manavdaki fındıkların kabuklu olduğunu ve fabrikada kırıldıktan sonra tüketiciye ulaştığını, durumda bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade etti.

GÜNDEM 01.10.2021, 17:32
Fındık içinde yüzen vatandaş konuştu: Olumsuz bir durum yok

Geçtiğimiz günlerde, fındığın içinde kulaç attıkları sırada çektikleri videoyu sosyal medyada paylaşan Coşkun Geyik ve arkadaşı Halil Can Şahin, büyük tepki çekti. 

“Fındığın içine mecburen giriliyor, bu kabuklu fındık”

Kısa süre içinde çok fazla izlenen ve kabuklu fındıkların içinde yüzen bir kişiyi gören sosyal medya kullanıcıları, durumu farklı bir şehirde kaydedilen süt banyosu skandalına benzetirken, videoyu çekenler bu durumun farklı olduğunu, depodaki fındıkların kabuklu olduğunu öne sürdüler. Videoda yer alan Coşkun Geyik ve Halil Can Şahin, çuval boşaltımında, temizlik sırasında ve bunun gibi durumlarda mecburen kabuklu fındığın içine girilebildiğini ifade etti.

Sosyal medyadaki videoda yer alan Halil Can Şahin, “Fındıkları boşaltım yapan cihaz tıkanmıştı ve açmak için mecburen fındığın üstüne çıktık. Fındık boşaldığı için merdiven oraya yetmiyor. Aşağı gelirken de 1-2 ton değil burada yaklaşık olarak 400 ton fındık var. Ayağım battığı için ben de yüzüstü geldim. O esnada da video çektik ve durum böyle oldu. Bu fındığın içine çeşitli yollarla zaten mecburen giriliyor. Bu zaten iç değil kabuklu fındık. Karadenizliler fındığın nasıl olduğunu iyi bilir. İnsanlar fındığı iç fındık zannetmişler ama yanılmışlar” açıklamasını yaptı.

“Burada olumsuz bir durum yok”

Videoyu çeken ve aynı yerde çalışan Coşkun Geyik, “Burası kabuklu fındık deposu. Fındık harmanları ve köylerden alınan fındıkların depolandığı yer. Depolama yaparken normal olarak makinelerin boruları tıkanabiliyor. Arkadaşımız oradan inerken bir video çektik. Bu kabuklu fındık, kötü bir tarafı olmadığını söylemek istiyorum. Üreticimiz dahi fındıkları kurutmak için ayakları ile karıştırıyor. Zaten bütün fındık üreticileri bunları biliyor. Bu koşullar altında buraya geliyor ve depolanıyor. Fındıklar çuvallardan boşaltılırken ayaklar ile giriliyor, bunda olumsuz bir durum yok. Buradaki fındık depolandıktan sonra kırım için fabrikaya gidiyor. Fabrikada ise ile kırılarak iç fındık haline geliyor ve daha sonra paketleniyor. Burada yanlış bir anlaşılma olmuş. Cezai bir işlem uygulandı fakat itiraz etme hakkımız var. Fındığı bilmeyenler konuştuğu için yanlış anlaşılma yaşandı” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)