Fincancı hakim karşısına çıktı: Son savunma için tarih belli oldu

TSK'ya yönelik açıklamaları sebebiyle hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçuyla dava açılmış olan TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnen Korur Fincancı bugün hakim karşısına çıktı. Savcı mütaalasını açıklayarak 7,5 sene hapis cezası istedi, Fincancı ise son savunmasını gerçekleştirdi. Dava süresine kadar tutuklu kalmak üzere Fincancı'nın davası 28 Aralık'a ertelendi.

GÜNDEM 23.12.2022, 16:49 25.12.2022, 12:07
Fincancı hakim karşısına çıktı: Son savunma için tarih belli oldu

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanık Fincancı'nın savunması sonrasında üç avukatı savunma gerçekleştirdi. Avukatlar, Fincancı'nın tahliyesini talep etti.

Savcı 7,5 sene hapis cezası istedi

Savcı, duruşmada esas hakkındaki mütaalasını açıkladı. Savcı, Fincancı'nın "Terör örgütü propagandası yapmak" suçuyla üst hadden 7,5 seneye dek hapsi ile tutukluluk halinin devamını talep etti.

"Almanya'dan dönmeyebilirdim ama döndüm"

Fincancı, savunmasında, "Cezaevi şartları çok zor fakat benim gibi bir insan hakları savunucusu için bulunmak bir nimet. Hapishanede gazeteye yaptığım gözlemleri de yazıyorum. Yalnızca mahpusların değil çalışanların da kimi sorunları bulunuyor. Daha da uzun yazarım o yüzden sorun yok. Ancak tutukluluğun devamında kaçma şüphesi gerçek değil. Siyasilerce hakaret içerikli ifadeler kullanıldı ancak ben Almanya’dan dönmeyebilirdim. Fakat buranın bir insanıyım. Burada doğdum büyüdüm ve bu toprakların insanına borcum var. Bununla beraber TTB merkez konseyinin de üyesiyim. Sayın savcı ayrıca görevin devlet tarafından verdiği bir görev dedi. Bu yaşıma kadar devletin verdiği bir görev yapmadım. Merkez Konseyi Başkanlığına meslektaşlarım beni seçti. Bir yere kaçma gibi bir durumum bulunmuyor benim. Esas hakkında daha sonra beyan vereceğim." şeklinde konuştu.

Öte yandan Fincancı'nın avukatları da mütaalaya karşı savunma yapmak maksadıyla tahliye ve süre taleplerinde bulundular.

Duruşma 29 Aralık'a ertelendi

Verilen ara sonrasında mahkeme heyeti ara kararını açıkladı ve sanık Fincancı için suç şüphesinin sürmesi, tutuklulukta geçen sürenin makul süreyi geçmediği, alternatif koruma tedbirlerinin yetersizliği gibi gerekçelerle tutukluluk halinin sürmesi yönünde karar verildi. Duruşma, avukat ve sanıkların mütaalaya karşı savunmada bulunmaları amacıyla 29 Aralık tarihine ertelendi.

Yorumlar (0)