Financial Times: İngiltere'nin yardımına Ankara yetişti!

Financial Times, İngiltere'nin özel bir şirketten tıbbi malzeme satın alma planının kaosa dönüşmesinin ardından Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından ülkeye getirilen koruyucu ekipman sevkiyatının Türk hükümeti tarafından gerçekleştirildiğini kaydetti. Gazete, İngiltere'nin orijinal tedarikçisinin gerekli ihracat lisansına sahip olmaması üzerine meydana gelen gecikme sebebiyle Boris Johnson hükümetinin utanç verici bir durumda kaldığı vurgulanarak, yardıma Ankara'nın yetiştiği ifade edildi. 

GÜNDEM 24.04.2020, 09:41
Financial Times: İngiltere'nin yardımına Ankara yetişti!

Türkiye'de bir sağlık şirketi olan USHAŞ (Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş.), yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalarını tedavi eden sağlık personelleri için önlük ve diğer kişisel koruyucu ekipmanların büyük bir kısmını sağladı. 

Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çarşamba gecesi Türkiye'nin, sevkiyatın sürmesi için izin verdiğini söyledi. Türkiye'nin İngiltere'ye ikinci defa yardım etmek üzere harekete geçtiğini belirten Bakan Koca'nın bu ayın başında İngiltere'ye gönderilen acil yardım sevkiyatına atıfta bulunduğu ifade edildi. 

Söz konusu habere göre, İngiliz bakanlar, 84 tonluk koruyucu ekipman sevkiyatının 400 bin önlük içerdiğini kaydetti.

İngiltere'nin özel bir şirketten tıbbi malzeme satın alma planının kaosa dönüşmesinin ardından Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından ülkeye getirilen koruyucu ekipman sevkiyatının Türk hükümeti tarafından gerçekleştirildiği aktarılan haberde, İngiltere'nin orijinal tedarikçisinin gerekli ihracat lisansına sahip olmaması üzerine meydana gelen gecikme sebebiyle Boris Johnson hükümetinin utanç verici bir durumda kaldığına ve Ankara'nın yardıma yetiştiğine dikkat çekildi. 

"Türkiye, İngiltere'nin acil ihtiyaçlarına çözüm bulmak için iş birliği yapıyor"

Türkiye'nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın, "Anladığım kadarıyla özel tedarikçi şirkette sorunlar var. Türkiye, İngiltere'nin acil ihtiyaçlarına hızlı bir çözüm bulmak için İngiltere yetkilileriyle işbirliği yapıyor. Türkiye geçen hafta 250 bin adet kişisel koruyucu ekipman bağışlayarak İngiltere'ye yardım etti ve bu sefer Türkiye yine İngiltere yetkililerine bu ticari sorunu çözmelerine yardımcı olmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)