Filmdeki 'terörist' rolüyle hayatı karardı: Hatıra diye paylaştım

Erzurumlu kurye Vedat Gümüşgöz, 5 sene önce 'terörist' rolünde figüran olarak oynadığı film setinde bir hatıra fotoğrafı çekti. Seneler sonra çektiği o fotoğrafı internet ortamında paylaşan Gümüşgöz'ün hayatı adeta kabusa döndü. 26 yaşındaki genç, terörist damgası yedikten sonra hem işini kaybetti hem de parmakla gösterilen biri haline geldi. Gümüşgöz, "Hayatım sona ermiş gibi hissediyorum. İş bulamaz oldum" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 03.01.2022, 12:07 04.01.2022, 09:04
Filmdeki 'terörist' rolüyle hayatı karardı: Hatıra diye paylaştım

Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde ikamet eden 26 yaşındaki Vedat Gümüşgöz, 5 sene önce kayıt yaptırdığı oyunculuk ajansı vesilesiyle "Bordo Bereliler 2: Afrin" adlı filmde figüran olarak rol aldı. Filmin küçük bir yerinde görünen ve vurularak öldürülen bir 'terörist'i canlandıran Vedat Gümüşgöz, kamuflaj kostümüyle birlikte sette bulunan arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çektirdiği fotoğraf 5 yıl sonra başına iş atı

O fotoğrafın üstünden 5 sene geçmesinin ardından Gümüşgöz, "Film setinden bir kare" sözleriyle sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Fakat iddiaya göre, Gümüşgöz ile aynı şirkette kurye olarak görev alan iş arkadaşı Murat K., Erzurumlu arkadaşının o görüntüsünü alarak şirket yetkililerine gönderdi. Fotoğrafın ardından yetkililer Vedat Gümüşgöz'ü işten kovdu.

Terörist damgasına maruz kalan genç adam, problemini anlatamayınca farklı bir şirkette yine kurye olarak çalışmaya başladı. Fakat kabus, Vedat Gümüşgöz'ün peşini bırakmadı. Başına bela olan o fotoğraf, yeni çalışmaya başladığı şirketin yetkililerinin de eline geçti. İkinci işinden de aynı şekilde kovulan Gümüşgöz, savcılığa başvurma kararı aldı.

“Rol icabı terörist”

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu başvurusu yapan Gümüşgöz, başvuru dilekçesinde "Şüpheli Mustafa O. D. ile Murat K., hakkımda Terörle Mücadele Birimi'ne giderek şikayette bulunarak ifade vermiş, fakat ekiplerin incelemesi neticesinde, sinema filminde rol aldığım bir ana ait rol icabı terörist kılığına girdiğim anlaşılmış olup, masumiyetim ortaya çıkmıştır. Şüpheliler 2’nci defa işten çıkarılmama sebep olup, farklı bir işe girdiğimde yeniden işten atılmama ilişkin asılsız iftiraların sürdüreceklerini tahmin ettiğim için cezalandırılmalarını istiyorum" sözlerini kullandı.

“Adeta hayatım karardı”

Yaşadıklarını anlatan Gümüşgöz, "Ek gelir için figüranlık yapma kararı aldım. Film setinde bir hatıra fotoğrafı çektirmiştik. 5 sene sonra o görüntüye denk geldim, iyi bir hatıra diye "Film setinden bir kare" sözleriyle paylaştım. İş arkadaşım bu fotoğrafı görmüş, yazdığım yazıyı art niyetiyle silip yalnızca fotoğrafı kullanarak yetkililere şikayette bulunmuş. Ne oluyor diyemeden hemen işten atıldım. Farklı bir işe girdim, o da fotoğrafımı alıp yeni işimdeki bir arkadaşa atmış, bu da müdürlere göndermiş" sözlerine yer verdi.

Pandemi sürecinde zorlu şartlarda bulduğu 2’nci işinden de haksız bir şekilde kovulduğunu ifade eden Gümüşgöz, "6 kardeşiz, babam annem çok yaşlı. Aileme bakmak durumundayım fakat ekmeğimle oynuyorlar. Ben haram yemeyen, bayrağını, vatanını çok seven, vergisini ödeyen biriyim. Bana niye bunlar yapılıyor, hayatım karardı” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)