“Filistin halkına büyük bir soykırım yapılıyor”

İsrail güçlerinin Filistinlilere saldırılarına ilişkin açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapılmaktadır” dedi. Bugün öğle ezanından sonra tüm camilerde Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu ve zulmün son bulması için salalar okunacağını duyurdu.

GÜNDEM 10.05.2021, 13:51 10.05.2021, 19:15
“Filistin halkına büyük bir soykırım yapılıyor”

İsrail’in Kudüs’te Filistinlilere uyguladığı işgal politikası ve saldırıları hakkında açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yaşananları barbarlık ve vahşet olarak niteledi.

Açıklamalarını Sakarya Orhan Gazi Camii önünden yapan Prof. Dr. Erbaş, İşgalci terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’ya karşı en çirkin girişimin içerisinde olduğunu söyledi. 

Erbaş, İsrail’in barbarlık ve vahşet ile Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye, gözü dönmüş canavarların masum Müslümanları canice katletmeye çalıştığını belirtti. 

Dünyanın gözü önünde tarihe, masumlara ve Filistin halkına karşı büyük bir soykırım yapıldığını vurgulayan Erbaş, saldırıları lanetledi.

“Tüm insanların laneti işgalcilerin üzerine...”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, açıklamasında vicdanı, ahlakı ve uluslararası hukuku hiçe saydığını söylediği sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetleyip kınadığını ifade ederek

“Allah’ın, meleklerin ve tüm insanların laneti hainlerin, zalimlerin ve işgalcilerin üzerine olsun.” dedi.

“Terör ateşi cehenneminiz olacak”

İşgalcilere seslenen Erbaş, “Ey zalimler! Azgınlıkta sınırları aştınız. Tüm zalimler gibi siz de helak olacaksınız. Pişman olacaksınız. Sebep olduğunuz anarşi ve kaosun içinde yok olacaksınız. Yaktığınız terör ateşi, cehenneminiz olacak.” dedi.

“İnsanlığın vicdanına sesleniyorum”

Erbaş, insanlığın en kadim şehrinin, ortak insanlık mirasının yok edildiğini belirterek masum bir halkın zorla evlerinden çıkarılıp işgale uğradığını ifade ederek insanlığın vicdanına seslendi: “Ölmediğinizi gösterin. İnsanlık sınavını kaybetmek üzeresiniz. Hukuk, özgürlük ve insanlık adına her cümleniz anlamını kaybetmek üzeredir."

“Peygamberlerin hatırasına ihanet”

Kudüs’ün ve peygamberlerin hatırasına ihanet edildiğini ifade eden Erbaş; Yahudiler’e Hristiyanlar’a ve çeşitli dinlerin mensuplarına çağrıda bulunarak samimiyet sınavının sonunda olduklarını belirterek İsrail’in vahşetini engellemek için harekete geçmezler ise Allah ve elçileri adına hiçbir cümlelerinin insanlık vicdanında hiçbir zaman karşılığının olmayacağını vurguladı.

“Müslümanlar gafletten ne zaman uyanacak?”

İslam dünyasına da seslenen Erbaş, Müslüman önderlerin bir araya gelmesini, bir avuç azgın azınlığın cesaret bulduğu gafletten uyanmaları gerektiğini söyleyerek “Sizi vahyin şehrine karşı umursamaz kılan nedir? Masumların yanında durmaktan alıkoyan nedir?” diye sordu.

Yorumlar (0)