Figen Yüksekdağ pandemiyi bahane etti!

Figen Yüksekdağ, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle avukatları ile fazla görüşemediğini, bu sebeple savunmasını diğer celselerde gerçekleştireceğini ifade etti. Yüksekdağ'ın tahliye talebi ise reddedildi. 

GÜNDEM 14.07.2020, 15:58 14.07.2020, 16:11
Figen Yüksekdağ pandemiyi bahane etti!

Figen Yüksekdağ, "terör örgütünün propagandasını gerçekleştirmek," "insanları düşmanlığa teşvik etmek", "terör örgütünün yöneticiliğini yapmak", "gösteri yürüyüşlerine ilişkin kanuna karşı çıkmak", "devletin birliği ile ülkenin bütünlüğüne zarar vermek" gibi suçlamalar nedeniyle tutuklanmıştı.

HDP'li Yüksekdağ, yapılan duruşmaya SEGBİS yani "Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi" ile dâhil oldu. Yüksekdağ'ın avukatları da duruşma salonunda yer aldı. 

Tutuklamaları "siyasi bir karar" olarak nitelendiren Yüksekdağ, "hukuk düzenine darbe yapıldığını, kendilerinin de bu darbenin mağdurları" olduğunu söyledi. 

Koronavirüsü bahane etti

Yüksekdağ, ana dava dâhilinde savunmasını yaptı. "Devletin birliği ile ülkenin bütünlüğüne zarar vermek" suçlamasıyla hakkında açılan dava kapsamında savunması talep edilen Yüksekdağ, pandemiyi bahane etti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle avukatları ile fazla görüşemediğini aktaran Yüksekdağ, bu yüzden savunmasını diğer celselerde gerçekleştireceğini ifade etti. 

Tahliye talebi reddedildi

Yüksekdağ'ın avukatları, AYM (Anayasa Mahkemesi) ile AİHM (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) tarafından alınan kararlara işaret ederek, uzun tutukluluk durumunun hak ihlâli olduğunu, bu nedenle Yüksekdağ'ın tahliye edilmesini istedi. 

Bunun üzerine mahkeme heyeti, oy çokluğunun sağlanması üzerine Yüksekdağ'ın tutukluluğunun devam etmesine yönelik karar alarak, duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

Yorumlar (0)