Feyzioğlu: Süleymani'nin ölümü büyük tehlike!

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesi ile ilgili Türkiye'den ilk açıklamayı Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptı.

GÜNDEM 03.01.2020, 10:22
Feyzioğlu: Süleymani'nin ölümü büyük tehlike!

TBB (Türkiye Barolar Birliği) Başkanı Metin Feyzioğlu, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) saldırısında öldürülmesinin bölgeyi bugünden görülemeyecek büyük tehlikelerle baş başa bıraktığının altını çizdi.

TBB (Türkiye Barolar Birliği) Başkanı Metin Feyzioğlu, yazılı açıklamasında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi Irak'ta füze ile öldürmesinin Orta Doğu'yu daha da karıştıracağını kaydetti. Bunun Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğinin altını çizen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Orta Doğu'da dengeleri korumanın barış isteyen herkes için artık daha zor olduğunu bildirdi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Metin Feyzioğlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bizim açımızdan en önemli konu, Barış Pınarı Harekatı'nda elde ettiğimiz askeri ve diplomatik başarının Cenevre'de hazırlanmakta olan Suriye Anayasası'nda da korunması olmalıdır. Bu noktada Suriye'nin eyaletlere bölünmeyerek üniter devlet yapısını korumasını isteyen sadece üç devlet var. Bunlar Türkiye, İran ve Suriye. İran artık daha keskin davranacak. Bu da müzakereleri etkileyecektir. ABD'nin daha ziyade iç politika hamlesi olarak gerçekleştirdiğini düşündüğüm bu operasyonu, bölgemizi bugünden görülemeyecek büyük tehlikelerle baş başa bırakmıştır. Bu sebeple Türkiye'ye sağduyuyla, bilgelikle ve sahip olduğu engin tecrübeyle diplomasi alanında eskisinden de büyük görevler düşüyor."

Yorumlar (0)