Feyzioğlu'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi yorumu!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "ABD ile önemli gelişmeler yaşandı ve başarılı olduğunu düşünüyorum." dedi.

GÜNDEM 14.11.2019, 18:12
Feyzioğlu'ndan Erdoğan-Trump görüşmesi yorumu!

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin, "ABD ile önemli gelişmeler yaşandı ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının ABD Başkanı ile görüşmesinin hemen arkasından son derece muhalif duruşta gibi görünen ABD'li senatör senatoda bu kanunu blokladı, engelledi. Demek ki başarılı bir görüşme olmuş." ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, Erzurum'da Vali Okay Memiş'e makamında ziyarette bulundu.

"ABD görüşmesi başarılı oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin başarılı bir görüşme olduğunu değerlendiren Feyzioğlu, "ABD ile önemli gelişmeler yaşandı ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının ABD Başkanı ile görüşmesinin hemen arkasından son derece muhalif duruşta gibi görünen ABD'li senatör senatoda bu kanunu blokladı, engelledi. Demek ki başarılı bir görüşme olmuş. Ermeni mezaliminden Erzurumlu çok çekmiştir ve bunu en iyi Erzurumlu bilir çünkü bu mezalim Erzurumluya yöneliktir. Yüzlerce yıldır birlikte yaşayan insanlar dış güçlerin kışkırtmasıyla Türkleri burada yok etmeye kalkmışlardır. Soykırıma uğratılmak istenen Türklerdir. Tarih bu kadar açıkken ABD kongresinde 'Ermeni soykırımı' diye Temsilciler Meclisinde karar alındı." dedi.

Erdoğan ve Trump görüşmesinden sonra bu kararın engellendiğini aktaran Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"ABD'nin şunu görmesi lazım. Bir tarafta terör örgütü bir diğer tarafta da dünyanın sayılı ordularından birine sahip ve dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmaya aday konumu emsalsiz Türkiye Cumruhiyeti Devleti. Bu teröristlerle mi olacaklar yoksa Türkiye ile müttefikliği devam mı ettirecekler. ABD'nin bu yol ayrımına geldiğini düşünüyorum. Türkiye F-35'lerin parasını ödemiştir ve parasını verdiğimiz uçakları ABD hukuk dışı gerekçelerle vermez ise bu silah sistemini dünyaya satamaz. Çünkü yarın öbür gün Hindistan'a satmak istediğinde Hindistan diyecektir ki 'Sen parasını ödemiş olan Türklere mazeret uydurdun ve satmadın ben bunun yerine Rusya'dan SU uçağı alacağım' diyecektir. Ticarette en önemli olan şey ahde vefadır. Söze vefasızlık eden kuşkusuz batar. ABD silah sanayisinin görmesi gereken eğer sözlerine vefasızlık ederlerse uçaklarını kimseye satamazlar. Zararları Türkiye'ye satamamanın çok ötesinde olur." 

Yorumlar (0)