Feyzioğlu: Baroların yürüyüşü yargının sorunlarını çözmek için mi?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının başlattığı "Savunma Yürüyüşü"ne ilişkin yaptığı açıklamada, bu yürüyüşün gerçekten yargının sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için mi yoksa başka bir amaçla mı düzenlendiği gibi bir soru işaretinin oluştuğuna dikkat çekti. 

GÜNDEM 20.06.2020, 13:05
Feyzioğlu: Baroların yürüyüşü yargının sorunlarını çözmek için mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baroların seçim sistemlerinde değişiklik yapılması için kurmaylarına talimat vermiş, bunun üzerine çalışmalar başlatılmıştı. Barolar, söz konusu talimata tepki göstermiş ve aynı anda İstanbul'dan Ankara'ya "Savunma Yürüyüşü"nü başlatmıştı. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, katıldığı bir programda, söz konusu yürüyüşe ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Feyzioğlu, söylendiği gibi 80 baronun değil, 30 baronun yürüdüğünü ve bunun da demokratik bir hak olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, ilginç bir yorumda bulunarak, bu yürüyüşün gerçekten yargının sıkıntılarını çözüme kavuşturmak için mi yoksa başka bir amaçla mı düzenlendiği gibi bir soru işaretinin oluştuğuna dikkat çekti. 

"Düzenlemeyi doğru bulmuyoruz"

Çoklu baro kavramını reddettiklerini aktaran Feyzioğlu, bir şehirde birden fazla baro oluşturulmasını öngören bir düzenlemeyi kabul etmediklerini belirtti.

Feyzioğlu, söz konusu düzenlemeyi, yargının 3 ayağından biri olan barolar için doğru bulmadıklarını, bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da izah ettiğini kaydetti. 

"Yargıya ilişkin sıkıntılar var"

5 binden fazla avukata sahip olan barolarda "çoklu baro kurulmasının" yalnızca fikir olarak kaldığını, herhangi bir teklif olmadığını söyleyen Feyzioğlu, yargıya ilişkin bazı sıkıntıların olduğunu ve daha güven duygusu veren bir yargı istediklerini ifade etti.

Feyzioğlu, denetim mekanizmalarının kurulmasını talep ettiklerini, bunun için birçok hamlede bulunulduğunu ancak sıkıntıların çözülmesinin hiç de kolay olmadığını ekledi. 

Yorumlar (0)