FETÖ’ye büyük operasyon: 99 kişi gözaltında

FETÖ/PDY’nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kripto yapılanmasına yönelik olarak İzmir’de geniş çaplı bir operasyona imza atıldı. Yapılan aramalar sonucunda toplam 99 şüpheli gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatıldı.

GÜNDEM 19.04.2022, 09:31
FETÖ’ye büyük operasyon: 99 kişi gözaltında

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında İzmir’de FETÖ yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda 31’i muvazzaf, 65’i askeri okul öğrencisi, 34’ü de asker olmak üzere toplamda 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıktı.



Yakalanan şüphelilerin 31’i muvazzaf

Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ile Milli İstihbarat Teşkilatı İzmir Bölge Başkanlığı’nın ortak çalışması ile elde edilen veriler sonucu, örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen 8’i Yüzbaşı, 14’ü Üsteğmen, 3’ü Teğmen, 8’i Astsubay, 1’i Uzman Çavuş olmak üzere toplamda 25’i Kara Kuvvetleri, 7’si Jandarma Genel Komutanlığı, 2’si ise Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı 31 muvazzaf asker gözaltına alındı. Bunun yanı sıra 34 asker daha şüpheli sıfatıyla yakalandı. Darbe girişiminin ardından askeri okullarla bağlantısı kesilen toplam 65 öğrenci de gözaltına alınan diğer kesim oldu. Toplamda 99 şüpheli gözaltına alınarak, haklarında adli işlem başlatıldı.



Firari şüphelileri arama çalışmaları devam ediyor

Öte yandan, dün gece gerçekleştirilen operasyonda firari olduğu tespit edilen bazı şüphelileri arama çalışmaları da devam ediyor. Haklarında yakalama kararı bulunan kişiler hakkında İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ortak çalışmalar yürütüyor. İzmir’de gerçekleştirilen büyük çaplı operasyon ile ağır bir darbe alan örgüt üyelerinin yakalanmasının an meselesi olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)