FETÖ’nün içindeki kavgalar karanlık serveti ifşa etti

FETÖ’nün içindeki çekişmeler ve yolsuzluk kavgaları sonucu, örgütün gizli kasası olan Mustafa Özcan’ın ortağı olan Ali Çelik’in İngiltere’deki milyonlarca sterlinlik şirketi ortaya çıkardı.

GÜNDEM 25.03.2021, 15:23 26.03.2021, 11:41
FETÖ’nün içindeki kavgalar karanlık serveti ifşa etti

Örgüt içinde kişisel servet edinme çabaları devam eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin, elebaşı Fetullah Gülen’in gizli kasası Mustafa Özcan ile ortağı Ali Çelik’in İngiltere’de milyon sterlinlik mal varlığı örgüt içinde de tartışmaya neden oldu.

İngiltere’deki şirketin yapılan araştırmaya göre, yüzde 100’ü Ali Çelik’in üzerine kayıtlı ve 2015 yılından bu yana faaliyette olduğu öğrenildi. ‘Gold Mark Investments Limited’ isimli şirketin 4 milyon 269 bin sterlinlik değerde olduğu öğrenildi.

FETÖ firarisi gazeteci Dönmez ilişkiyi açığa çıkardı

FETÖ firarilerinden olan gazeteci Ahmet Dönmez, Özcan’ın, örgüt içinde oluşturduğu sistemle paraları kendisinin yönlendirdiğini açıkladı.

Dönmez, örgütün gizli kasası Özcan’ın iş ortağı Çelik’i Bank Asya yönetimine getirmesinin ardından bankanın kaynaklarının kendi çıkarları doğrultusunda kullandığını açıklamıştı. Bu da örgüt içinde yolsuzluk kavgasını alevlendirdi.

FETÖ’ye katılınca ticari hayatı büyüdü

Yine gazeteci Dönmez’in iddiasına göre, 1957 yılında Erzurum’da doğan Çelik, İstanbul’da beyaz eşya ticareti yapmıştı. 1990 yıllarda ise Özcan aracılığıyla FETÖ’ye katıldı. Dönmez, daha sonra ise Çelik’in, ticari hayatında günden güne büyüdüğünü ifade etti.

Çelik, örgüte üye kişilerin ve örgüte bağlı kurumlarının kendisinden alışveriş yapması sonucu uzun yıllar üst üste en çok satış yapan bayi olarak seçilmişti.

Mustafa Özcan ve Ali Çelik suçlamaları reddetti

Bank Asya’dan 17 milyar TL hortumlamakla suçlanan Çelik ve örgüt içinde ‘gizli karar alıcı’ olduğu iddia edilen Özcan suçlamaları kabul etmedi.

Örgüt üyeleri ise sosyal medyadan konuyla ilgili yorum yaparak, Çelik’e seslenerek, İngiltere’deki şirketin parasının nereden geldiğini sordular.

Gülen’den sonra ikinci sırada

FETÖ’nün yapılanmasında Özcan’ın, Gülen’e ilk katılanlardan ve Gülen’den sonra gelen 2. İsim olarak geçtiği ifade edilmişti.

Her türlü tayin ve terfi yetkisine sahip olduğu söylenen Özcan, İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinde 10 milyon TL ödülle kırmızı kategoride yer aldı.
 

Yorumlar (0)