FETÖ’nün finansmanı Kaynak Holding’in maliyecisi yakalandı 

Silahlı terör örgütü FETÖ’nün en büyük finans kaynağı olan Kaynak Holding’in mali işler koordinatörü ve 2 örgüt mensubu, 3 farklı şehirde düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.  

GÜNDEM 13.01.2022, 15:51 14.01.2022, 12:50
FETÖ’nün finansmanı Kaynak Holding’in maliyecisi yakalandı 

Türkiye’nin dört bir yanında FETÖ ile mücadele kapsamında çalışmalar devam ederken Kastamonu Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, büyük bir başarıya imza attı. Ekiplerin topladığı veriler ile teknik ve fiziki takip çalışmaları sayesinde silahlı terör örgütü FETÖ’nün en büyük finans kaynağı olan Kaynak Holding’in mali yetkilisi yakalandı. 



3 farklı şehirde 3 kişi yakalandı 

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü’nün İstanbul, Adana ve Ankara’daki emniyet personelleriyle yaptığı ortak çalışma sonucunda 3 farklı şehirde 3 örgüt mensubu yakalandı. Yakalananlar arasında Kaynak Holding/Kaynak Vakfı’nın mali işler koordinatörü olarak görev yapan ve örgütün üst düzey sorumlularından olan B.A.’nın bulunduğu da öğrenildi. B.A., İstanbul’da gözaltına alındı. 



Holdinge kayyum atanmıştı 

Silahlı terör örgütü FETÖ’nün finans kaynağı olan Kaynak Holding ve Kaynak Vakfı’na bir süre önce kayyum atanmıştı.  

Kastamonu’da görev yapan ancak FETÖ ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra görevinden ihraç edilen komiser yardımcısı E.K. Ankara’da; ankesör arama kaydı ve sanıkların/mağdurların ifadeleri ile örgüt üyesi olduğu ortaya çıkan S.C. de Adana’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. 3 zanlı da bugün tutuklandı. 

Yorumlar (0)