FETÖ yeniden yapılanma peşinde: Yapılanma şifreleri ve metotları deşifre oldu

Bursa ve İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen operasyonlar sonucunda, örgütün “yeniden yapılanma” şifreleri ve metotları deşifre oldu.

GÜNDEM 31.03.2022, 12:40 31.03.2022, 17:50
FETÖ yeniden yapılanma peşinde: Yapılanma şifreleri ve metotları deşifre oldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şubesi, 22 Mart'ta Bursa ve İstanbul’da birtakım operasyonlar düzenlemiş, söz konusu baskınlarda örgütün “Marmara bölgesi Suriçi Büyükşehir yapılanması” içinde bulunan 11 şüpheli yakalanmıştı.

FETÖ’nün yapılanma şifreleri ve metotları deşifre oldu

Yurt dışı kaynaklı hatlar aracılığıyla çeşitli sistematik şifreler ve kodlarla diyalog kurdukları tespit edildi.

8 gün önce gözaltına alınan örgüt üyesi şüphesi bulunan kişilerin üzerinden çıkan örgütsel dokümanların şifreleri ortaya çıktı. FETÖ'nün birtakım yeni yapılanmalara yöneldiği, çeşitli sistematik şifreler ve kodlarla diyalog kurdukları, örgütsel eylemlerine ara vermeden devam ettikleri ve yurtdışı kökenli GSM hatları yoluyla şifreli olarak haberleştikleri tespit edildi.

“Suriçi Büyükşehir”, “Anadolu Büyükşehir“ ve “Surdışı Büyükşehir” olmak üzere 3 bölgeye ayrılan söz konusu yapılanmada, kendi içlerinde bu bölgelerin de sözde eyaletlere ve illere bölündüğü belirlenirken, operasyonlarda ‘himmet' adıyla toplanan TL, dolar ve avro bazında yüklü miktarda altın ile para ele geçirildi.

Öte yandan kendi aralarında örgüt üyelerinin, şifreli uygulamalar üzerinden sanal ortamda irtibata geçtikleri, kod adlar kullanarak tespit ve deşifre edilmekten kaçındıkları belirlendi.

Polisi görünce telefonları pencereden attılar

Bazı FETÖ üyelerinin, polis baskını esnasında kullandıkları telefonları pencereden atarak belgelerin yakalanmasına engel olmaya çalıştıkları görüldü. “Yeniden yapılanma faaliyetleri” kapsamında öğrenci evleri açarak yapılanmaya eleman devşirme faaliyetlerine ağırlık verdikleri belirlenen örgüt üyelerinin, aldıkları talimatlarla polisiye soruşturmalara takılmamak amacıyla yurtdışı menşeli GSM hatlarıyla takip edilmekten kaçınmaya çabaladıkları fark edildi. 

Yatak bazalarından, elektrikli süpürgeden, dolaplardan altın ve para çıktı

Aynı operasyonda baskın düzenlenen ev ve işyerleri ile araçlardaki aramalarda, “himmet” adıyla toplanan 93 bin 315 dolar, 322 bin 180 TL, 4 bin 485 Euro, 27 bin 90 TL’lik 21 ziynet, 483 bin 580 TL değerinde altın, olmak üzere 2 milyon 294 bin 931 TL karşılığında materyal, bir market zincirine ait olduğu belirtilen ve içinde 100'er TL yüklü 129 adet alışveriş kartı, yurt dışı menşeli GSM numaralarının bulunduğu 33 cep telefonu ve dijital malzemeler ile örgütsel dokümanlar yakalandı. Balya balya paranın bir bölümü elektrikli süpürgeden çıkarken, bazıları ise dolap çekmeceleri ve yatak bazalarına saklanmış halde bulundu.

11 şüphelinin 6'sı tutuklandı

FETÖ/PDY'nin Marmara Bölgesi Suriçi Büyükşehir yapılanmasında faaliyette bulunan sözde Bayrampaşa İli Gaziosmanpaşa Eyaleti yapılanmasında bulundukları tespit edilen 11 şüpheli, dün adli mercilere sevk edilmişti. FETÖ üyesi olduğu belirlenen 6 kişi tutuklanırken, 5 FETÖ üyesi ise ilgili adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi.

Yorumlar (0)