FETÖ'ye "yeniden yapılanma" operasyonu: 24 gözaltı

Konya merkezli 2 ilde, FETÖ'nün yeniden yapılanmasına ilişkin operasyon sonucunda 24 şüphelinin gözaltına alındığı açıklandı. 

GÜNDEM 11.05.2022, 13:15 19.05.2022, 15:29
FETÖ'ye "yeniden yapılanma" operasyonu: 24 gözaltı

Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik soruşturmalar sürüyor. 

24 FETÖ şüphelisi gözaltında

Tekrar yapılandıktan sonra "gaybubet" olarak adlandırılan hücre evlerinde saklanan örgüt üyelerinin, haklarında daha önce işlem yapılan FETÖ üyeleri ile yakınlarına para desteği verildiği tespit edilen 24 şüpheli ile ilgili yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi konuyla ilgili harekete geçti ve 4 aylık çalışmadan sonra Ankara ve Konya tespit edilen adreslere eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda 24 FETÖ şüphelisi gözaltına alındı. Tespit edilen adreslerdeki aramalarda, farklı ülkelere ait döviz, propaganda için kullanılan dijital materyal ve örgütsel yayın ele geçirildi. Şüphelilerin, sorgu için emniyete götürüldüğü belirtildi.

“Örgüt içinde yeni haberleşme programı üzerinden görüşmüşler”

Meslekten ihraç edilen emniyet müdürü, polis, komiser, sağlıkçı ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 24 şüphelinin, "mahrem" hizmetler adı altında örgütte görev aldığı bildirildi.

Şüphelilerin, finansman elde etmek için "mütevelli" isimli esnafla kısa görüşmeler yaptığı, tedarik edilmiş olan parayı, işlem yapılan FETÖ üyeleri ya da yakınlarına park, sokak gibi kalabalık mekanlarda verdiği belirlendi. Öte yandan yakalanan şüphelilerden 5'inin, FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticileri arasında yer aldığı, firari olarak farklı soruşturmalardan arandıkları tespit edildi.

Örgüt için faaliyetler gerçekleştirdiği belirlenen firari mahrem sorumlularının kullandıkları haberleşme uygulamasının, 10 dakika içinde silinebilir nitelikte olduğu tespit edildi.

Yorumlar (0)