FETÖ üyeliğinden 3 yıl hapis cezası bulunan öğretmen Adana'da yakalandı

Kayseri’de öğretmen olarak çalıştığı sırada FETÖ üyeliğinden ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan öğretmen Süleyman Emrullah Y., Adana’da yakalandı.

GÜNDEM 03.04.2021, 11:35 03.04.2021, 17:48
FETÖ üyeliğinden 3 yıl hapis cezası bulunan öğretmen Adana'da yakalandı

FETÖ üyeliğinden 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunan ve öğretmenlikten ihraç edilen Süleyman Emrullah Y., Adana’da yakalandı.

ByLock kullandığı tespit edildi

Kayseri’de öğretmenlik yaparken FETÖ üyeliğinden ihraç edilen Süleyman Emrullah Y., ardından FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock kullanması, örgütün öğrenci yapılanmasında yer alması ve yine FETÖ’nün Malatya ilindeki eğitim kurslarında çalıştığı tespit edilmesi üzerine gözaltına alınmıştı. Bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Süleyman Y., bu suçlamalar sebebiyle mahkeme tarafından daha sonra 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bu mahkeme kararının ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan FETÖ üyesinin Adana’da olduğu tespit edildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapılan operasyonda FETÖ üyesi Süleyman Emrullah Y., yakalandı. 

Yakalandıktan sonra emniyete götürülen zanlının, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Yorumlar (0)