"FETÖ, Türkiye'yi müstevlilere verecekti!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle TBMM’de tertiplenen törene katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Darbe girişimi başarlı olsaydı FETÖ, Türkiye'yi müstevlilere verecekti" dedi.

GÜNDEM 15.07.2020, 13:36
"FETÖ, Türkiye'yi müstevlilere verecekti!"

15 Temmuz darbe girişiminin asla sıradan bir darbe girişimi olmadığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin arkasında çok büyük hesapların olduğunu kaydederek, "Gerçekleşseydi ülke ve millet olarak bambaşka mecralara sürüklenecektik." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 15 Temmuz Anıtı önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde gerçekleştirilen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin istiklalinin ve istikbalinin borçlu olduğu tüm şehitlere, özellikle 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

TBMM 15 Temmuz Anıtı'nı işaret eden ve üzerinde "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz." ayetinin yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz 2016 gecesinde, Türkiye'ye saldıran FETÖ'cü alçakların TBMM'yi özellikle hedef almasının, rastgele bir tercih olmadığını belirtti.

TBMM'nin masa başında değil savaş meydanında kurulduğunu, dünyada gazi unvanına sahip bir başka meclisin bulunmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile TBMM binasına bomba yağdırırken gayet iyi bilerek yaptıklarını, tankları ve zırhlı araçlarıyla Ankara'nın, İstanbul'un caddelerinde önlerine gelen herkesi ezip geçerken işin gayet şuurunda olduklarını ifade etti.

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün gücü yetseydi TBMM'yi yıkacağını, kendisi de dâhil seçilmiş tüm yöneticileri katledeceğini vurgulayan Erdoğan, işgal girişiminin başarılı olması hâlinde halka zulüm edeceklerini, bin yıllık vatanın müstevlilere (bir yeri istila eden, yönetimi altına alan devlet, ordu) bırakılacağını dile getirdi.

15 Temmuz'un katiyyen sıradan bir darbe girişimi olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı, Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde ne olmuşsa 15 Temmuz'da da onun olduğunu belirterek, 15 Temmuz'u küçümsemeye, önemsizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya, karikatürleştirmeye çalışanların amacının derin tarihi gölgelemek olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)