FETÖ sayesinde Polis Koleji’ne girmişti: “İki kelime söyledim, soruları aldım”

FETÖ aracılığıyla Polis Koleji’ne yerleşen Cihan Çağatay Ö. isimli itirafçı, sınavdan önce soruları ve cevaplarını nasıl aldıklarını itiraf etti: “Cevapları belli olan 500 soru verdiler. Soruları vermeden önce de sınavdan önce de kimseye söylemeyeceğimize dair yemin ettirdiler. Bu soruları ve cevapları iyice ezberlememizi söylediler.”

GÜNDEM 12.04.2022, 14:05
FETÖ sayesinde Polis Koleji’ne girmişti: “İki kelime söyledim, soruları aldım”

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkisi bulunduğu öğrenilen ve bu ilişki sayesinde soruları alarak Polis Koleji’ne giren Cihan Çağatay Ö., mahrem yapılanması hakkındaki soruşturma kapsamında itirafçı oldu. Sınav sorularını önceden nasıl aldıklarını ve ezberlediklerini anlatan Cihan Çağatay, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak amacıyla örgüt hakkında bildiği her şeyi anlattı.

“Kod isim kullanan biri vesilesiyle FETÖ ile tanıştım”

“Ortaokul son sınıfta ‘Emrah’ kod ismini kullanan biriyle birlikte FETÖ’nün evine gitmeye başladım. Benim gibi çok fazla öğrenci de oradaydı. Eve ders çalışmaya giderdik ancak sosyal etkinlikler de düzenlenirdi. Emrah, bu evde üniversite öğrencilerinin, zeki olan ortaokul ve lise öğrencilerine ders anlattığını; evde iken istediğimiz gibi yiyip içebileceğimizi söylerdi. Yani tipik bir bekar üniversite öğrencisi evi gibiydi. Bazen bize Play Station konsolu ve oyunları getirirlerdi. Aramızda turnuvalar düzenlerdik. Boş kaldığımız anlarda Fethullah Gülen’in kitaplarını okurduk ya da bize okunurdu. Buranın bir tür cemaate bağlı olduğunu başta anlamamıştım. Örgütte ‘abi’ olarak bilinen kişiler, bazı kişileri polis okulu ve askeri liseye girmeleri konusunda hazırlarlardı. Tüm yönlendirmeleri onlar yapardı.”



“Mezun olunca mesleğimizin hazır olduğunu söylediler”

“Bize hep ‘Sınavları kazanın, okuyun sonra mezun olur olmaz mesleğiniz hazır.’ derlerdi. Böyle böyle bizi sınavlara hazırlamaya başladılar. Sonra bize 500 soru ve cevaplarını verdiler. Bunları vermeden önce kimseye söylemeyeceğimize dair yemin ettirdiler. Bu soruların askeri lise soruları olduğunu söylediler ve iyice ezberlememiz gerektiğini tembihlediler. Sınava az bir zaman kala bizi Ümitköy’de bulunan özel hastaneye götürüp Check-up yaptırdılar. Hatta tüm ücretleri kendileri ödediler. Sınav sorularını önceden bildiğim için derece ile askeri lise sınavını kazandım. Ancak küçükken kasık ameliyatı olmam sebebiyle mülakatta elendim. Ferhat isimli biri vardı. O, neden ameliyat olduğumu daha önce söylemedim diye bana çok kızdı.”

“Askeri lise olmayınca hemen Polis Koleji’ne girdim”

“Askeri lise mülakatından elenince hemen Polis Koleji sınavlarına hazırlanmaya başladım. Bana yine aynı şekilde hazırlanmış ve cevaplanmış 500 soru verdiler. O evde olup da sınava giren herkes Polis Koleji’ni kazandı. Kolejde okuduğumuz süre zarfında ankesörlü telefonlardan ya da okul dışındaki büfelerden iletişim kurduk.”

25 seneye kadar hapsi isteniyor

Hakkında hazırlanan iddianamede hakkında “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık yapmak”, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlaması bulunan şahıs hakkında 25 senelik hapis istendi. Cihan Çağatay Ö.’nün soruşturması devam ediyor.

Yorumlar (0)