FETÖ savunma sanayisine de çöreklenmiş!

15 Temmuz darbe girişimden bu yana FETÖ’nün gizli yapılanmalarına karşı soruşturmalar ve davalar devam ederken, ülke güvenliği için stratejik önemi olan TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK gibi kurumlarda da gözaltılar yaşandı.

GÜNDEM 30.03.2021, 10:16 30.03.2021, 18:01
FETÖ savunma sanayisine de çöreklenmiş!

FETÖ’nün gizli yapılanmalarına karşı operasyonlar ve gözaltı işlemler devam ederken, Ankara merkezli yapılan soruşturmalar çerçevesinde 26 örgüt mensubu kıskıvrak yakalandı.

5 şehirde Ankara merkezli düzenlenen operasyonlar, önceden savunma sanayi alanlarında çalıştığı öğrenilip ilişiği kesilen 26 FETÖ’cü gözaltına alındı.

Daha önceden ilişiği kesilmiş

TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK gibi Türkiye’nin güvenliği için stratejik öneme sahip olan kurumlara da yerleşen örgüt mensuplarını, ilgili kurumlarla daha önceden ilişiğinin kesildiğini açıklayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çoğunluğu mühendis olan 26 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

115 şüpheli için yakalama kararı

Öte yandan 25 ilde İstanbul merkezli düzenlenen FETÖ operasyonları kapsamında yakalama kararı çıkan 115 örgüt mensubu için çalışmalar devam ediyor. 

25 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, 115 kişilik grup içerisinde muvazzaf askerlerin de olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)