FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 47 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) ‘TSK yapılanması’na ilişkin soruşturma kapsamında, İzmir merkezli olmak üzere 16 ilde 47 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi.

GÜNDEM 21.06.2022, 10:00 21.06.2022, 15:09
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon: 47 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının, TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmalar ve operasyonlar devam ediyor.

47 kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) yapılanmasında bulunan ve ankesörlü/sabit hatlar üzerinden veya büfelerde kurulu olan kontörlü telefonlardan iletişime geçtiği belirlenen; 23'ü Kara Kuvvetleri, 5'i Hava Kuvvetleri ve 1'i Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları ve 2'si Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 27'si muvazzaf 31 asker, darbe girişiminin ardından ilişikleri kesilen 16'sı askeri okul öğrencisi olmak üzere 47 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin yakalanması için İzmir merkezli olmak üzere 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltı kararı bulunan şüphelilerin 1'i Albay, 2'si Uzman Çavuş ve 28'i Astsubay rütbesinde olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)