FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 22'si muvazzaf 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GÜNDEM 25.06.2019, 08:43 25.06.2019, 08:45
FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir merkezli 18 ilde, 22'si muvazzaf 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının TSK'daki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmaları sürüyor. 

Bu kapsamda Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığına sızan FETÖ mensuplarının TSK yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ve 'mahrem imamlar' tarafından ankesör ya da büfeden arandıkları belirlenen 36 şüphelinin yakalanması amacıyla gözaltı kararı verildi. 

Gözaltı karar verilenler arasında aktif görevdeki 2 üsteğmen, 18 astsubay ve 2 uzman çavuş ile meslekten Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen bir üsteğmen, bir teğmen, 3 astsubay, bir sözleşme feshi üsteğmen, 2 emekli astsubay ve hakkında teşhis veya alınmış ifade bulunan askeri okuldan ilişiği kesilmiş 4 öğrenci, Deniz Kuvvetlerinde görevli iken açığa alınmış bir teğmen ve bir astsubay bulunuyor.

Zanlıların yakalanması için bu sabah İzmir merkezli 18 ilde, İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon başlatıldı. 

Yorumlar (0)