FETÖ'nün sözde sorumluları Ukrayna'dan getirildi!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün sözde Erbil ve Bağdat sorumluları, Ukrayna-Polonya sınırında yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirildi.

GÜNDEM 06.01.2021, 09:34 06.01.2021, 11:18
FETÖ'nün sözde sorumluları Ukrayna'dan getirildi!

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından "Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olma" suçu sebebiyle hakkında yakalama kararı olan terör örgütünün sözde Bağdat sorumlusu olan Salih Fidan ile terör örgütünün sözde Erbil sorumlusu olan Samet Güre'nin, kanunsuz yollardan kaçarken Ukrayna-Polonya sınırında yakalandığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Ukrayna makamları ile gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Türkiye'ye teslim edilen Salih Fidan ile Samet Güre, Ukrayna'dan alınarak Türkiye'ye getirildi.

Terör örgütünün sözde sorumlularının işlemlerinin ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nda devam ettiği bildirildi.

Yakalananlardan FETÖ'nün sözde Irak/Bağdat sorumlusu Salih Fidan'ın terör örgütünün ülke dışındaki yapılanmasında aktif olarak faaliyet yürüttüğü, FETÖ'nün Feza Öğretim Kurumu Işık Üniversitesinde de sözde öğretmen olarak göründüğü, 15 Temmuz 2016'daki alçak işgal girişiminden hemen sonra karısı Yeşim Fidan'la birlikte Türkiye'den kaçtığı ve bir daha ülkeye dönmediği tespit edildi.

FETÖ'nün sözde Irak/Erbil sorumlusu Samet Güre'nin ise terör örgütünün ülke dışındaki yapılanmasında aktif faaliyet yürüttüğü, FETÖ'ye ait Erbil'de bulunan Fezalar Eğitim Kurumunda sözde fizik öğretmeni olarak göründüğü, "17-25 Aralık darbe girişiminden hemen sonra Bank Asya hesabında bulunan para miktarının limitini iyice artırdığı ve etkin pişmanlıktan faydalanan şahısların ifadelerinde isminin sıkça geçtiği belirlendi.

Yorumlar (0)