FETÖ'nün sözde Bartın imamı tutuklandı

FETÖ'nün sözde Bartın il imamı, eşi ve Ulus ilçe imamı olduğu iddia edilen zanlılar tutuklandı.

GÜNDEM 25.10.2019, 00:18
FETÖ'nün sözde Bartın imamı tutuklandı

FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında yakalanan firari Bartın il imamı, eşi ve Ulus ilçesi imamı olduğu iddia edilen zanlılar tutuklandı.

FETÖ/PDY soruşturma ve kovuşturmaları kapsamında İstanbul'da belirlenen adreslere yapılan operasyonda gözaltına alınan ve Bartın'a getirilen sözde "il imamı" M.Y, eşi H.Y, kızı F.K.Y ile sözde Ulus "ilçe imamı" İ.K. ve eşi R.K. savcılık sorgularının ardından sulh ceza hakimliğine çıkarıldı.

İfadeleri alınan M.Y. eşi H.Y. ile İ.K. için tutuklama kararı çıkarken, İ.K'nin eşi R.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, M.Y'nin kızı K.Y.F. ise hakkında açılan davanın görüldüğü Bolu'ya gönderildi.

Sanıklar sözde "il imamı" M.Y. ve sözde "ilçe imamı" İ.K'nin tutuklanmasını kararlaştıran mahkeme, R.K'yi adli kontrol şartıyla tahliye etti.

FETÖ/PDY soruşturma ve kovuşturmaları kapsamında firari durumda bulunan şahısların yakalanmalarına yönelik İstanbul'da, "gaybubet evi" olarak adlandırılan ve örgüt üyelerinin saklanmak amacıyla kullandığı belirlenen 8 farklı adrese operasyon düzenlenmiş, operasyonda, farklı soruşturmalarda aranması olan 5 şüphelinin yakalandığı, yakalananlardan M.Y'nin Bartın il imamı, İ.K'nin ise Ulus ilçe imamı olduğu belirlenmişti.

Yorumlar (0)