FETÖ'nün iadesine ilişkin deliller sunuldu

Adalet Bakanı Gül, ABD'li mevkidaşı William Barr'a "FETÖ elebaşının iadesi" sürecine ilişkin yeni kanıtlar sunduklarını söyledi.

GÜNDEM 12.06.2019, 20:03 12.06.2019, 20:28
FETÖ'nün iadesine ilişkin deliller sunuldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yarın Washington'da ABD'nin yeni Adalet Bakanı Barr ile buluşacak.

Gül ve Barr'ın ilk yüz yüze görüşmesinde iki ülke arasındaki adli iş birliği ile teröristbaşı Gülen'in ve örgüt üyelerinin iadeleri de masaya yatırılacak. Abdulhamit Gül, Türkiye'nin iade konusundaki taleplerini yenileyecek.

Adalet Bakanı Gül'ün yapacağı bu görüşmeyle, terörist başı Gülen'in iadesine ve FETÖ'ye ilişkin iki ülke arasındaki görüşme sayısı 7'ye yükselecek. 

Bakan Gül, ABD Adalet Bakanlığı görevine başlayan William Barr'a 1 Mart 2019'da tebrik mektubu gönderdi. Bakan Gül, bu mektubunda da FETÖ elebaşı Gülen'in, örgüt üyelerinin iadelerine vurgu yaptı, Türkiye'nin bu konudaki beklentisini anlattı.

KİMLERİN İADESİ İSTENİYOR?

Adalet Bakanlığının çalışmalarıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte ABD'de bulunan çok sayıda örgüt mensubunun iadeleri de talep edildi. 

İadesi istenenler arasında FETÖ'nün tayin heyetinden, mollalarından ve istişare heyetinden üst düzey örgüt mensupları, kıta, ülke, il ve ilçe imamları, teşkilat imamları ve mütevelli heyeti üyeleri de bulunuyor.

Türkiye, bugüne kadar Fetullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden Cevdet Türkyolu, özel doktoru Kudret  Ünal, örgütün basın organlarında görev yapan Ekrem Dumanlı, kamuoyunda "Emre Uslu" olarak tanınan Emrullah Uslu, Hakan Şükür ve armatör İhsan Kalkavan gibi isimlerin de iadesini istedi.

Yorumlar (0)