FETÖ'nün Afrika sorumlusu yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Afrika yapılanmasının başındaki isim olan İbrahim Tatar İstanbul'da yakalandı.

GÜNDEM 04.05.2021, 11:37 04.05.2021, 17:51
FETÖ'nün Afrika sorumlusu yakalandı!

İstanbul İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüklerince düzenlenen ortak operasyon sonucunda, FETÖ/PDY'nin Afrika yapılanmasının başındaki İbrahim Tatar'ın İstanbul'da bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Sözde ‘kahraman’ hücre evinde yakalandı

Devam eden soruşturma kapsamında örgütün Afrika yapılanmasını başlatan ve FETÖ içerisinde sözde ‘kahraman' ilan edilen firari Tatar, dün gece Ümraniye‘de örgüt üyeleri arasında “gaybubet” diye adlandırılan hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı.

FETÖ'cü firari eski binbaşı da Ankara'da yakalandı

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 2018'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ihraç edildiğinden bu yana aranan FETÖ üyesi eski Binbaşı Ş.K. da Ankara'da saklandığı lüks sitede yakalandı.

"Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlarından Ankara ve İstanbul'da yürütülen iki ayrı soruşturmada hakkında yakalama kararı olan eski binbaşı Ş.K.'nin, Ankara'da lüks bir sitede saklandığı bilgisini alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı.

Operasyon sonucu yakalanan Ş.K. gözaltına alınıp sağlık kontrolünün ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Zanlının işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)