FETÖ'nün ABD'de 'Gurbet Mezarlığı' faaliyete geçti: En az 10 kişi defnedildi

FETÖ'nün ABD'nin Pensilvanya bölgesinde örgüt karargahına yakın bir yerde satın aldıkları mezarlığa defin yaptıkları belirlendi.

GÜNDEM 24.04.2021, 14:09 25.04.2021, 12:13
FETÖ'nün ABD'de 'Gurbet Mezarlığı' faaliyete geçti: En az 10 kişi defnedildi

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ/PDY örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in örgüt karargahına 5 kilometre uzaklıkta satın aldıkları mezarlıkta, 10 yakın mezarın bulunduğu tespit edildi.

2015’ten beri boş beklietiliyordu

2015’ten bu yana boş bekletildiği mezarlıkta, 10 yakın mezarın bulundu ve defnedilmesi kısa süre önce tamamlanan bazı mezarların, düzenlemesinin tamamlanmadığı belirlendi.

Mezarlık, FETÖ elebaşı Gülen'in özel kalem müdürü olan ve son günlerde ismi "himmet paralarını" zimmetine geçirerek kişisel servet kazandığı iddialarıyla anılan Cevdet Türkyolu'nun 2 evinin yakınında bulunduğu belirtilirken bu mezarlığın, 2015’te satın alındığı ve o tarihten beri boş bekletildiği açıklandı.

ABD’deki bir görgü tanığı, geçen sene bu alanda hiç mezarlığın olmadığını belirtirken son yapılan cenaze töreninden sonra mezarlığı uğradığını ve 2018, 2019 ve 2020 yıllarına ait mezarları gördüğünü ifade etti.

2 bin mezar kapasitesinde genişliğe sahip olan ve Gurbet Mezarlığı adı verilen mezarlığa, son olarak nisan ayının ilk haftasında vefat ettiği belirtilen, Gülen’in 20 yıldır en yakınında yer alan isim olan Salih Sal Dinçer’in defnedildiği açıklandı. FETÖ’ye ait internet adresindeki haberlerde, terör örgütü FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in, mezarlığa gelerek Dinçer için cenaze namazı kıldırdığı belirtildi. 

Öte yandan hastane ziyaretleri dışında, örgüt karargahından çıkmayan Gülen’in, mezarlığa gitmesi dikkatleri çekti.

Örgütün yayın organlarında, örgüt üyesi Salih Dinçer’in ardından Gülen’in de öldükten sonra bu mezarlığa defnedileceği öne sürülüyor. Büyük bir araziye sahip mezarlıkta Gülen için ayrılan özel bir bölümün olduğu iddia edildi.

“Dinçer’in banka hesaplarına el konulmuştu”

FETÖ’ye ait olduğu belirlenen Gurbet Mezarlığı’na son olarak defnedilen Salih Dinçer’in, FBI 2017’de banka hesaplarına el koymuştu. Dinçer ayrıca, hakkında soruşturmanın açıldığı FETÖ’nün 4 üst düzey yöneticisi arasında bulunuyordu. Dinçer’in, 76 yaşında beyin kanaması teşhisiyle öldüğü haberleri yer almıştı.

Mezarlıkta dini semboller yok

6 sene önce arsası alınan mezarlıkta yalnızca "Gurbet Cemetery" (Gurbet Mezarlığı) yazılı bir tabela bulunduğu görülürken İslam dinine ait hiçbir hadis, ayet veya sembole rastlanmadı.

ABD’deki geleneklerin dışında, hangi etnik gruba ya da dine ait olduğu anlaşılamayan mezarlıkta bulunan mezarların başında yalnızca, ‘Ruhuna El Fatiha’ yazılarının yer aldığı belirtildi.

Web sitelerine erişilemiyor

FETÖ'nün dinler arası diyalog etkinlikler yürüten Lehigh Diyalog Center kuruluşuna ait olduğu söylenen Gurbet Cemetery (Gurbat Mezarlığı)’nın aynı adla açılan web sitesine ise erişilemediği aktarıldı. Arazinin satın alındığı günden bugüne açık olduğu söylenen web sitesinin, mezarlığın faaliyete başladığı dönemde kapanmış olması dikkat çekti. Ayrıca mezarlığın cenaze işlerinin ise Backhman Kulik & Reinsmith adlı bir cenaze evine verildiği aktarıldı.

Önceki dönemde ulaşılabilir bir durumda bulunan internet sayfasında Ramazan Tufan, Orhan Güven ve Murat Al adlı kişilerin, yönetici konumunda bulunduğu bütün cenaze hizmetleri kapsamında 4 bin 250 dolar maliyet istedikleri, eyalet dışı cenazeler için ise masraflarının daha yüksek olabileceği bilgilerinin bulunduğu belirlenmişti.

Yorumlar (0)