FETÖ, motorun üzerinde şehit etti!

Eski adı Boğaziçi Köprüsü'nde FETÖ'cü askerlere direnirken şehit olan Yılmaz Ercan'ın motosikletinin üzerinde vurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

GÜNDEM 12.07.2019, 14:31
FETÖ, motorun üzerinde şehit etti!

Eski adı Boğaziçi Köprüsü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde FETÖ'cü askerlere direnirken şehit olan Yılmaz Ercan'ın motosikletinin üzerinde vurulma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

"Türkiye tarihinin en kanlı ve en alçak terör saldırısı" olarak değerlendirilen FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) mensubu hain askerlerin 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlediği alçak darbe -daha doğrusu işgal- girişiminin üzerinden tam üç sene geçti. 

Dünya kamuoyu ve Türkiye o gece, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine sızan FETÖ'cü (Fetullahçı Terör Örgütü) askerlerin kendi vatandaşlarına farklı silahnlarla ateş ederek gerçekleştirdiği hainliğe tanık olurken, öte yandan yaşlı, çocuk, kadın, erkek demeden toplumun tüm kesimlerinin meydanlara çıkarak gösterdikleri şanlı direnişe de şahit oldu.

AA (Anadolu Ajansı), FETÖ'cülerin (Fetullahçı Terör Örgütü) bu hainliği ile vatandaşların dünya demokrasi tarihine geçen kahraman direnişine dair yeni kamera kayıtlarına ulaştı.

Bahse konu olan kamera kayıtlarında, 15 Temmuz darbe girişimini kamuoyunun gündemine getiren ve darbeci alçakların ele geçirmek istediği ilk yerlerden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde (15 Temmmuz öncesi ismi Boğaziçi Köprüsü idi) yaşanan olayların detayları bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu askerlerin darbe girişimini evlerinde televizyon izlerken öğrenenlerden ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısını dinleyenlerden Yılmaz Ercan (39) isimli vatandaş, alçak saldırıya karşı direnmek için motosikletiyle Boğaziçi Köprüsü'ne geldi.

Halkla Boğaziçi Köprüsü'nde buluşan ve darbeci alçaklara karşı direnen 39 yaşındaki Yılmaz Ercan, önce yaralı vatandaşları güvenli noktalara taşımaya başladı.

Her defasında tur atarak bir yaralıyı götüren Yılmaz Ercan, daha fazla dayanamayarak motosikletini darbeci alçakların üzerine doğru sürmeye başladı. Büyük bir cesaretle ve hayatını hiçe sayarak motosikletini FETÖ'cü alçakların üzerine süren Yılmaz Ercan, bir süre sonra darbeci askerlerin açtığı yaylım ateşi ile yere düştü. Yılmaz Ercan'ın motosikletiyle birlikte yere devrildiğine dair görüntülerin yansıdığı kayıtlarda Yılmaz Ercan'ın uzun süre aynı noktada yattığı görülüyor.

Darbeci askerlerin yaylım ateşleri, hedef gözeterek kurşun yağdırdıkları ve tank mermisi dahil her türlü askeri araç ve silahla ateş ettikleri alçak girişim, silahların mermilerinin bitmesiyle son buluyor. Darbeci alçakların tek tek teslim olmalarından sonra motosikleti üzerinde şehit ettikleri Yılmaz Ercan'ın cansız bedeninin köprü üzerinden alındığı ve taşındığı görülüyor.

Köprü üzerinde şehit olan Yılmaz Ercan'ın cenazesinin vatandaşlarca bir ambulansa konulduğuna dair görüntüler de güvenlik kameralarına yansıyor.

İstanbul 25. ACM kararını açıkladı

Alçak FETÖ'cülerin kanlı darbe girişiminde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 34 vatandaş şehit olmuştu. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 ay boyunca 143 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi 12 Temmuz 2018 tarihinde verdiği kararında 72 sanığı "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 22 sanığı "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçundan 17 yıl yedişer ay, 5 sanığı da aynı suçtan on beşer yıl hapis cezasıyla cezalandırmıştı.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın en rütbeli sanıkları eski Yarbay Turgay Ödemiş ve eski Binbaşı Ahmet Taştan'a ise "anayasayı ihlal" ve "kasten öldürme" suçlarından toplam otuz beşer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından Ahmet Taştan'ın 3 bin 343 yıl, Turgay Ödemiş'in ise 3 bin 323 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Kahraman 34 vatandaşın şehit edilmesine ilişkin, birçok sanık da "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, biri asteğmen, 43'ü er 44 sanığın da tüm suçlardan beraatine karar verdi.

Yorumlar (0)