Fenerbahçe’de pankart krizi

Geçen hafta sonu Fenerbahçe’nin Akhisarspor’u konuk ettiği maçta asılı duran bir pankart olay oldu. Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan da söz konusu pankartı eleştirdi.

GÜNDEM 13.05.2019, 16:19 13.05.2019, 17:07
Fenerbahçe’de pankart krizi

Fenerbahçe ile Akhisarspor’un geçen hafta oynadığı maçta Fenerbahçe tribünlerinde yer alan “her şey çok güzel olacak” sözlerinin yazılı olduğu pankart kriz yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı bir iftarda söz konusu pankart üzerinden Fenerbahçelileri eleştirirken, Fenerbahçe Spor Kulübü bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

“Hepsi kayda giriyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beyoğlu’nda katıldığı bir iftar programında konuştu. Erdoğan, Fenerbahçe stadında bulunan “her şey çok güzel olacak” yazılı pankarta değinerek “Statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor” ifadelerini kullanmıştı.

“21 maçın tamamında vardı”

Bunun üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü, söz konusu pankarta yönelik bir açıklama yayınladı. Kulüp açıklamasında “her şey güzel olacak” yazılı pankartın 21 maçın hepsinde asılı olduğunu ve kulübün siyasete bulaştırılmasını istemediklerini bildirdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü, söz konusu pankarttan siyasi bir mesaj çıkarılmamasını istedi.

Açıklamada ayrıca o pankartın 1 Eylül 2018’de oynanan Kayserispor maçında asıldığı ve taraftarın takıma duyduğu inancı ifade ettiği belirtildi. O tarihten bugüne kadar sezon boyu oynanan tüm maçlarda o pankartın asılı olduğu da belirtildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

İşte o pankart:

Yorumlar (0)