Fazıl Say'dan 'Babam Ahmet Say' bestesi ile duygusal veda: Dikkat çeken İmamoğlu detayı!

Ankara'da yaşama veda eden Fazıl Say'ın babası Ahmet Say için Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde veda töreni gerçekleştirildi. Fazıl Say’ın, babasının anısına piyano çaldığı törene CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katılırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise katılmadı. 

GÜNDEM 12.05.2022, 16:38
Fazıl Say'dan 'Babam Ahmet Say' bestesi ile duygusal veda: Dikkat çeken İmamoğlu detayı!

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın babası, yayıncı, müzikolog, roman ve öykü yazarı Ahmet Say, 86 yaşında yaşamını yitirdi.

Acı haberi Fazıl Say açıklamıştı: “Üzüntüm sonsuz.” 

Fazıl Say, “Ahmet Say, ülkemizin en değerli aydınlarındandı. Tüm edebiyat ve müzik çevresinin başı sağ olsun. 86 senelik ömründe çok sayıda eser bıraktı. Çok güzel, çok özel bir baba-oğul ilişkisiydi” açıklamasını yapmıştı.

Babası için yaptığı besteyi çaldı

4 senedir sağlık problemleriyle mücadele eden Ahmet Say için Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bugün bir tören gerçekleştirildi.

Fazıl Say’ın konuşması ve babası için yaptığı beste törene damga vurdu.

“Oğlu olduğum için gururlu ve onurluyum”

Fazıl Say, “Anlata anlata Ahmet Say’ı bitiremeyiz. Oğlu olduğum için gururlu ve onurluyum. 80’li yıllarda Ahmet Say’ın oğluydum, bugün ‘Fazıl Say’ın babası öldü’ şeklinde gazetelerde yazıyor. Bizim için bunlar önemli değil, bir bütünüz. Bestemin ismi ‘Babam Ahmet Say’ … Bunu ilk defa dinleyeceksiniz.” sözleriyle piyanonun başına geçti.

Babasının tabutu yanında duygulandığı görülen Say, eserini icra etti.

Kılıçdaroğlu ve Yavaş katıldı, İmamoğlu katılmadı

Öte yandan Ahmet Say için düzenlenen törene, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Mansur Yavaş'ın ve Canan Kaftancıoğlu'nun katıldığı görülürken, Ekrem İmamoğlu'nun katılmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Törende ise sanat ve siyaset camiasından pek çok kişi, bu hüzünlü günlerde Fazıl Say'ı yalnız bırakmadı.

CHP'den temsili olmak üzere İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu törende yer aldı.

Fakat gözler; Karadeniz Turu sebebiyle başlayan tartışmanın ardından Fazıl Say'la arası bozulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aradı. Törene İmamoğlu’nun katılmadığı görüldü.

“Destek verdiğim için pişmanım" demişti

Bilindiği üzere İmamoğlu için Fazıl Say, "Yakınları dahi İmamoğlu'nu eleştirirken onu savundum ve mağdur edildim." sözleriyle İmamoğlu'na yönelik vermiş olduğu destekten dolayı pişman olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0)