Faytoncular belediyede işe alınacak!

Adalar'daki tescilli fayton plakalarının İBB tarafından satın alınması onaylandı. Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal "Her plaka sahibinin ailesinden birini ya da kendisini işe alacaklar." açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 17.01.2020, 11:16 17.01.2020, 11:37
Faytoncular belediyede işe alınacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Adalar'daki tescilli fayton plakalarının İBB tarafından satın alınmasına oınay verdi.

Adalardaki ulaşım hizmetinin UKOME tarafından belirlenecek sayıda elektrikli araçla yapılması kararı verildi. Atlar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın doğal yaşam alanlarına bırakılacak. Fayton plakasının her biri için 300 bin lira, at başına ise 4 bin lira ödenerek faytonlar satın alınacak.

Faytoncular Odası Başkanı Hıdır Ünal konuya ilişkin, "Sonuç bizim açımızdan çok iç açıcı değil. Ama en nihayetinde İBB'nin oy birliği ile aldığı bir karar. İki siyasi partinin ortaklaşa aldığı bir karar. Buna da saygı duymak durumundayız" ifadelerini kullanıldı.

Ünal, "Tabii birkaç kere toplantı yaptık İBB ile ama fiyat belirleme bizim bilgimiz dışında gerçekleşmişti. Bizim esas talebimiz, yeniden iç ulaşımı elektrikli araçlar ile bizim yapmamızdı ama İBB kendimiz yapacağız diye karar vermişti. Biz pazartesi günü meclise gelecek komisyonda öğrendik rakam belirlendiğini. Ama bugün hem AK Parti grubu ile hem CHP grubu ile hem de sayın genel sekreter ile yaptığımız toplantı sonucunda, bir miktar artırıldı fiyatlar. İlk başta 250 bin lira olarak belirlenmişti, ama bugünkü yaptığımız temaslar sonucunda, her iki gruba da teşekkür ediyorum, bizi dikkate aldılar ve dinlediler, 300 bin liraya çıkarttılar. At başı da 4 bin lira faytonculara ödenecek." dedi.

"Faytoncular özellikle İSPARK'ta işe alınacak"

"Ayrıca her plaka sahibinin ailesinden birini ya da kendisini işe alacaklar." diyen Ünal, "Ana karada özellikle İSPARK'ta işe alınacaklarını söylediler bize. Zaten meclis kararında da var. 3 madde var meclis kararında faytonların fiyatı, atların fiyatı bir de işe alınacaklar konusunda üç karar var" ifadelerini kullandı.

"Atlar sahipli maldır, kimse zorla alamaz"

Ünal, "Atlar sahipli maldır, kimse zorla alamaz. İBB'nin de böyle bir niyeti yok zaten. İBB faytoncular mağdur olmasın diye, mademki atını faytonuna koşamayacaksa, at başı 4 bin lira teklif ediyor. Vermek istemeyen arkadaşlarımız atına bakabilir. O konuda bir zorlama yok" diye konuştu.

Yorumlar (0)