Fatih Portakal ve YSP sandık kurulu üyesi hakkında suç duyurusu

Sunucu Fatih Portakal ile Yeşil Sol Parti (YSP) sandık kurulu üyesi Y.D'nin zafer işareti yaparak kameraya poz vermesi, avukat Arif Yeğen'i harekete geçirdi. AK Parti adına suç duyurusu yapan avukat, sandı başında bu işareti yapmanın, YSK'nın 135 sayılı genelgesine aykırı olduğunu öne sürdü.

GÜNDEM 28.05.2023, 16:46 Hakan Öksüz
Fatih Portakal ve YSP sandık kurulu üyesi hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy kullanma işlemleri saat 08.00 itibarıyla başladı. Pek çok ünlü isim, sandık başından pozlar paylaştı. Sunucu Fatih Portakal'ın paylaştığı bir fotoğrafın ardından ise suç duyurusu yapıldı. Fatih Portakal ile Yeşil Sol Parti (YSP) sandık kurulu üyesi Y.D'nin zafer işareti yapması üzerine harekete geçen avukat Arif Yeğen, AK Parti adına suç duyurusu yaptı.

Y.D'nin seçimdeki görevinden azledilmesini istedi

Müşerref Hepkon İlkokulu 1032 numaralı sandıkta oyunu kullanan Fatih Portakal ile YSP sandık kurulu üyesi Y.D'nin "zafer işareti" yaptığını bildiren avukat Arif Yeğen, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi. Dilekçede, söz konusu işaretin propaganda niteliğinde kabul edilmesi gerektiği ve seçim kanununa aykırı olduğu kaydedildi. Y.D'nin seçimdeki görevinden azledilmesi ve hakkında kamu davası açılması istendi.

Yorumlar (0)