Fatih Erbakan: 6'lı masadan çatırtı sesleri geliyor!

Batman'da partililere hitap eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "6'lı masadan medet umanlar hüsrana uğrayacak. Masadan çatırtı sesleri geliyor." dedi. İktidarı da eleştiren Erbakan, hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların zor duruma düştüğünü aktardı. Erbakan, "Bu şartlarda yaşayan bir genç, nasıl evlenebilir?" diye konuştu.

GÜNDEM 26.06.2022, 14:26 Hakan Öksüz
Fatih Erbakan: 6'lı masadan çatırtı sesleri geliyor!

Partisinin Batman il kongresinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, muhalefete yüklendi. 6'lı masadan medet umanların hüsrana uğrayacağını belirten Erbakan, "Masanın bazı üyeleri, geçmişte AK Parti'de çeşitli görevlerde bulunmuş isimler. Aralarında başbakanlık ve ekonomi bakanlığı yapanlar var. Masanın en güçlü temsilcileri olan CHP ve İYİ Parti arasında ayrışma var." dedi.

"Bunlar, milletin umudu olmaya yakın bile değil"

Masada yer alan parti liderlerinin anlaştığını ancak kendi tabanlarını memnun edemediklerini aktaran Erbakan, "Kendi ittifaklarındaki çatlaklara bir türlü çözüm bulamıyorlar. Masadan gelen çatırtı sesleri, tüm Türkiye'den duyuluyor. Bunlar, milletin umudu olmaya yakın bile değil. Ülkenin temel sorunlarına ilişkin bir çözüm önerisi getirmiyorlar. Türkiye, içine düştüğü ekonomik bunalımdan nasıl kurtulacak? Buna ilişkin bir programları yok." diye konuştu. 

"Millet, sistem tartışması dinlemek istemiyor"

Muhalefetin gündeme getirdiği "güçlendirilmiş parlamenter sistem" söyleminin, vatandaşların ilgilendiği bir konu olmadığına değinen Fatih Erbakan, "Bu tabloda üç farklı taraf bulunuyor. İktidar cephesi, altılı masa ve HDP. Vatandaşlar, bu aktörlerin getirdiği çözüm önerilerini inandırıcı bulmuyor. Millet, ekmek derdine düşmüş. Asıl sorun budur. Kimse sistem tartışması dinlemek istemiyor." ifadelerini kullandı.

"Milli Görüş yeniden iktidara taşınacak"

Yeniden Refah Partisi olarak hızlı bir büyüme kaydettiklerini söyleyen Fatih Erbakan, anketler ve basın organları tarafından servis edilen yalanların ortaya çıktığını belirtti.

Parti olarak Milli Görüş zihniyetini yeniden iktidara taşıyacaklarını aktaran Erbakan, "Irkçılığın her türlüsüne karşı çıkıyoruz. Dış güçler, ülkeleri bölmek için ırkçılığı ve mezhepçiliği bir silah olarak kullanıyor. İki yüzlüler ve çifte standart uygulamaktan utanmıyorlar. Söz konusu Kıbrıs ve Ukrayna olunca "birleşsin" diyorlar. 'Filistin ile İsrail tek devlet olmalı.' diyerek diretiyorlar. Türkiye, Mısır ve Suriye'nin bölünmesini istiyorlar." değerlendirmelerinde bulundu.

"Bu gençler, bu şartlarda nasıl evlenecek?"

Türkiye'deki en büyük yatırımların babası Necmettin Erbakan döneminde yapıldığını kaydeden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kurul fabrikaların onun eseri olduğunu söyledi.

"Erbakan hocamızın 54. Hükümet döneminde açtığı tesislerin büyük bölümü özelleştirildi." diyen Fatih Erbakan, "Bugün Türkiye'deki gençler işsizliğin pençesine düşmüşse, bunun en büyük nedenlerinden biri budur. Tesisler kapatıldı, üretim azaldı ve işsizlik patladı. İşe girenler de asgari ücretle geçinmek zorunda bırakıldı. Evlenmeye çalışan gençler, kendilerini 10 yıllık borcun altına sokuyor. Fiyatlar arttığı için kiralık ev bile bulamıyorlar. Asgari ücretle şehirde yaşayan yeni evliler, nasıl geçinecek?" dedi.

Yorumlar (0)