Fatih Dönmez açıkladı: Cumhurbaşkanının müjdesi cepleri rahatlatacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün 'Türkiye 2023 Zirvesi'ne video konferansla katılım sağladı ve Karadeniz’de bulunan doğalgaz keşfiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Vatandaşın; Erdoğan’ın müjdesiyle kısa zamanda cebine olumlu yansımaların olacağını göreceklerini belirtti.

GÜNDEM 04.11.2021, 12:47 06.11.2021, 09:37
Fatih Dönmez açıkladı: Cumhurbaşkanının müjdesi cepleri rahatlatacak

Karadeniz'deki doğalgaz keşfine yönelik önemli açıklamalar yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 'Türkiye 2023 Zirvesi'nde doğalgaz depolarının kapasitelerini artırdıklarını söyleyerek “Bu seneyi Türkiye elektrik ve doğalgazdan yana bir sıkıntı yaşamadan kapatacağız” dedi.  

Sözleşmeler yenilenecek

Elektriksiz ve doğalgazsız bir hayatın mümkün olmadığını vurgulayan Dönmez, sözlerine şöyle devam etti: “Rusya ve Gazprom ile 2021 yılı sonunda sona erecek bir sözleşmemiz bulunuyordu. O kontratlarda bir miktar artış yaparak yenileyeceğiz. Eğer tedarikçiler taahhütlerine uyarsa biz sıkıntı yaşamayız. 4,5 yıl kadar önce Türkiye Petrolleri’nin günlük varil seviyesi 40 bin civarında idi. Biz bunu 60 bin varil seviyesine çıkardık. Türkali-6 kuyusunda da arama çalışmalarınız sürüyor.”

İlk olarak Cumhurbaşkanı açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün basın mensuplarına yaptığı açıklama ile, Türkiye'nin enerji olayında birçok sıkıntıyı geride bıraktığını belirterek, “Karadeniz'de yürütmekte olduğumuz doğalgaz olayında attığımız adımı sonuçlandırdığımız ve doğalgazı çıkardığımız anda müjdeyi halkımızla paylaşacağım. O doğalgaz sadece devletin değil, vatandaşın da kasasına girecek” şeklinde konuşmuştu.

Yorumlar (0)