Fatih Altaylı: Albayrak, istifasının kabul görmeyeceğini düşünüyordu

Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın beklentisinin istifanın kabul edilmemesi yönünde olduğunu iddia etti.

GÜNDEM 10.11.2020, 18:21
Fatih Altaylı: Albayrak, istifasının kabul görmeyeceğini düşünüyordu

Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak’ın beklentisinin istifanın kabul edilmemesi yönünde olduğunu iddia etti. Altaylı, Albayrak’ın yakın çevresini devreye sokarak, istifasının Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edilmemesinin ülke yararına olacağı şeklinde bir algı oluşturmaya çalıştığını da öne sürdü.

Bugünkü köşe yazısında yer verdi

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak’ın görevden affının kabul görmemesini beklediğini iddia etti.

"Berat Albayrak’ın bir hayli sorunlu bir istifa metni ile görevinden istifa etmesi ile birlikte başlayan ya da bazı kesim medyada başlayamayan tartışmalar dün gece sona erdi. İletişim Başkanlığı gece yaptığı bir açıklama ile Albayrak’ın görevden af talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildiğini açıkladı." diyen Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

"Albayrak’ın görevden ayrılmak istemediği çok açıkken, Cumhurbaşkanlığı’nın 'affetmesi' garip karşılandı ama Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yakın kaynaklar, 'Bu daha çok aile içi bir metin' söyleminde bulunarak meseleye farklı bir bakış açısı kazandırdılar. Alışılmışın tersine, görevden ayrılan Bakan'a bir teşekkür bile yer almaması Cumhurbaşkanlığı açıklamasının aslında hayli sert ve kırgın bir ton içerdiğini de kanıtlar nitelikte."

Altaylı, "Elde ettiğim detaylardan biri, Berat Albayrak’ın görevden affının kabul görmemesini istediği. Bu yüzden de birçok kişiyi devreye sokarak istifasının Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul görmemesinin ülke yararına olacağı konusunda bir kamuoyu, bir genel fikir oluşturulmasına uğraştığı." şeklinde yazdı. 

"Erdoğan için de sürpriz oldu"

"Fakat istifa şeklinin ve öncesinde olan bazı olayların yarattığı kırgınlık ve hayal kırıklığının büyük sebebiyle söz konusu çaba sonuçsuz kalmış." diyen Altaylı, "Yine de Albayrak’ın bir şekilde Cumhurbaşkanı’nın yanında konumlanacağı ve çok da uzağa itilmeyeceği belirtiliyor. Ama şurası kesin ki, istifa Cumhurbaşkanı için de 'sürpriz' olmuş." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)