Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğine son verildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), gazeteci Faruk Bildirici'nin üyeliğini "tarafsızlığı zedelediği" gerekçesiyle 2'ye karşı 6 oyla düşürdü.

GÜNDEM 31.10.2019, 16:00
Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliğine son verildi

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi olan gazeteci Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesi amacıyla teklif verildi. Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in üç yerde görev yaptığının tespit edilmesinin ardından kendisini eleştirmiş ve istifa etmeye çağırmıştı.

Bildirici, kararın açıklanmasının ardından şu açıklamada bulundu:

"Hukuksuzluk galip geldi. RTÜK üyeliğimi düşürme kararı verdiler. Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim. RTÜK üyeliğimin hukuksuz biçimde düşürülmesiyle ilgili olarak saat 16.00'da İlhan Taşçı ile birlikte RTÜK binası önünde basın toplantısı yapacağız."

Ne olmuştu?

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in talimatıyla Faruk Bildirici'nin üyelikten çıkarılması amacıyla olağanüstü toplanmıştı. Üyeler, Bildirici'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı basın açıklamasını gerekçe göstererek, "tarafsızlığı zedelendiği için üyeliğinin düşürülmesi gerektiğine" dair görüşünü iletmişti. 

Bildirici, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT ve Basın İlan Kurumu yönetim kurullarına üyeliği bulunduğunu ifade etmişti. RTÜK yasasına işaret ederek üyeliklerin "etik ve yasa dışı" olduğuna dikkat çeken Bildirici, Şahin'in "RTÜK'teki görevlerinden çekilmiş sayılması" amacıyla TBMM ve RTÜK Başkanlığı’na dilekçe vererek gereğinin yapılmasını istemişti.

Yorumlar (0)