Falyalı cinayetinde yeni gelişme

KKTC'de Halil Falyalı ve Falyalı'nın şoförü Murat Demirtaş'ın can verdiği silahlı saldırıya dair tutuklanan Mustafa Söylemez, cinayetin işlendiği günden bir gün sonra Bakırköy ve İstanbul Havaalanı'nda güvenlik kameralarına yansıdı.

GÜNDEM 22.02.2022, 19:35 23.02.2022, 18:04
Falyalı cinayetinde yeni gelişme

Emniyet mensupları tarafından, Falyalı ve şoförünün hayatını kaybettiği Girne'de 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilen silahlı saldırıya dair çalışmalar sürüyor.

Yeni görüntülere ulaşıldı

Tahkikat çerçevesinde tutuklanan Söylemez'e ilişkin yeni bilgilere ve görüntülere ulaşıldı.

Güvenlik güçleri, Söylemez'in 9 Şubat'ta Kıbrıs'tan hava yolu ile İstanbul Havaalanı'na geldiğini ve havalimanından da Bakırköy'deki bir kahvaltı salonuna gittiğini ve Metin S. adlı şahıs ile görüştüğünü tespit etti. Söylemez'in, Metin S.'nin telefonunu kullanarak ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ile görüştüğü belirlendi.

Metin S.'nin ise Sedat Peker ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdiği tespit edildi. Metin S.'nin, organize suç örgütü lideri Peker ile akraba olduğundan dolayı görüştüğünü dile getirdiği öğrenildi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, Söylemez'in, bir kahvaltı salonunda Metin S. ile buluştuğu görülüyor.

5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti

Polis tarafından düzenlenen operasyonlar sonucunda gözaltına alınan Mehmet Faysal ve Mustafa Söylemez, Ender Yıldız, Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin S., Celal B. ve Ahmet Naim M. dün adliyeye gönderilmişti. 

Zanlılardan Mehmet Faysal ve Mustafa Söylemez, Ender Yıldız, Abdurrahim Çelik ve Cengiz Şener tutuklanmış, Metin S., Celal B. ve Ahmet Naim M. ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştı. 

Yorumlar (0)