Fahrettin Koca'yı kızdıran talep

Fahrettin Koca, 'doktorlara silah verilsin' talebini sert bir dille eleştirdi. Koca, "Şiddet olaylarını kesin bir dille lanetleyen milyonlar ile doktorların arasına silahın girmesi nasıl olur da düşünülebilir? Hasta ile doktor nasıl hasım gibi görülebilir?" dedi.

GÜNDEM 11.07.2022, 22:36
Fahrettin Koca'yı kızdıran talep

Sağlık Bakanı Koca, 'doktorlara silah verilsin' talebini sert bir dille eleştirdi.

"Hasta ile doktor nasıl hasım gibi görülebilir?"

Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"Doktorlar adına hareket ettiğini iddia eden bir yapı, bugün yayımladığı bildiride, doktorlara ruhsatlı silah verilmesini istedi. Şiddet olaylarını kesin bir dille lanetleyen milyonlar ile doktorların arasına silahın girmesi nasıl olur da düşünülebilir? Hasta ile doktor nasıl hasım gibi görülebilir? Bu vesileyle yurttaşlarımıza anımsatmak isterim, doktor Ekrem Karakaya cinayeti hepimizin yüreğini yaktı. Şiddet eğiliminin nelere sebep olabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin sebeplerinde ortamın stresi, bilinçsiz beklenti ağırlıkta. Doktora güveni esas alın. Doktor elinden gelenin en iyisini elbette yapar."
 

Ne olmuştu?

Hekimsen'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verilmişti:

"Doktorlardan isteyenlere diğer pek çok devlet personeline daha yapıldığı gibi cüzi miktarda vergilerle silah ruhsatı sunulmalı, elektromanyetik silahların sağlık tesislerinde yaygınlaştırılmalı, aile sağlığı merkezlerinde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik personeli istihdamı tesis edilmelidir."
 

Yorumlar (0)