Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadelede 'yerinde karar dönemi' başladı. Kent bazında '7 günlük vaka' sayılarının ortalaması canlı olarak yayımlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı'nı paylaştı.

GÜNDEM 04.05.2021, 18:30 04.05.2021, 18:35
Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayılarını açıkladı

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde yeni bir döneme adım atıldı. 'Yerinde karar dönemi'nde, şehir bazında haftalık vaka ortalaması paylaşılacak.

15 Şubat itibarıyla, kent bazında '7 günlük vaka' sayılarının ortalaması, canlı olarak yayımlanacak. Paylaşılacak olan veriler üzerinden bölgesel değerlendirmeler gerçekleştirilecek. Bu sayede, il hıfzıssıhha kurulları bölgesel tabanlı yeni önlemleri ya da gevşetme kararlarını uygulamaya koyabilecek.



Fahrettin Koca, geçtiğimiz haftanın verilerini paylaştı

Bakan Koca, 24 Nisan ile 30 Nisan tarihleri arasını kapsayan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' verilerini kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Koca, söz konusu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Kentlerimizde son bir hafta içinde 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekten ulaşabilirsiniz. Önlem ve sınırlamalar bu haritayı her geçen gün daha iyi bir tabloya dönüştürecek."
 

Yorumlar (0)