Fahrettin Koca'dan SMA hastası çocuklara ilişkin açıklama

Milli Piyango yeni yıl çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devredildiği açıklanan 3 biletin ikramiye tutarı olan 75 milyon TL'nin SMA hastası çocuklar için kullanılması ile ilgili bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya alet olmayın." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 03.01.2021, 20:41 03.01.2021, 22:59
Fahrettin Koca'dan SMA hastası çocuklara ilişkin açıklama

Bakan Koca: Çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz

Koca gerçekleştirdiği paylaşımda, "İlaç firmalarının baskısı ile evlatlarımızın kobay olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ülkemizde SMA hastalığı görülmeyene, şuanki tüm hastalarımız tedavi edilinceye kadar mücadelemiz sürecektir." notunu düştü.



Ne olmuştu?

Ünlü oyuncu Fırat Tanış, sanatçı İlkay Akkaya'nın sosyal medya paylaşımını alıntılayarak, "Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon lira, SMA hastası olan çocuklar için harcansın." notunu düşerek takipçilerinden söz konusu paylaşımı alıntılamalarını talep etti.

Sanatçı Aylin Aslım, Yasemin Göksu gibi kişilerin ardından, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Muharrem İnce de söz konusu kampanyaya destek verdi.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımını alıntılayan ünlü komedyen Cem Yılmaz da, SMA hastası çocuklar için gerçekleştirilen kampanyaya destek sunduğunu duyurdu.

"Bu iyiliği yapın"

Cem Yılmaz, söz konusu gönderisinde, "Bu fikre destek versek, 'Siyaset yapıyorsun.' deniliyor. Birkaç aydır bu hususta çok sayıda çaresiz insan ile konuştum, bazılarına elimden geldiği oranda yardımda bulundum. Yetmiyor, yetmez. Milli Piyango için bu fikirden güzel bir öneri olamaz, hadi yapın bu iyiliği." şeklinde konuştu.






 

Yorumlar (0)