Fahrettin Koca'dan normalleşme mesajı

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs ile mücadele çerçevesinde yürütülen aşılama kampanyası için televizyonlarda gösterilmek üzere 'kolları sıvıyoruz' sloganı ile 8 kamu spotu hazırlandı.

GÜNDEM 27.05.2021, 23:11 28.05.2021, 14:25
Fahrettin Koca'dan normalleşme mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kişisel sosyal medya hesabından, koronavirüs aşılama kampanyası için hazırlanan kamu spotunu, "Hayatımızın tekrar normalleşmesi için kolları sıvıyoruz." notunu düşerek paylaştı.

COVID-19 salgınından önceki hayata geri dönülebilmesi için aşılama takviminin öneminin vurgulandığı kamu spotları, "Eski normallerimize tekrar dönmek, işleri yeniden yoluna koymak, COVID-19'un yıkıcı etkilerinden korunmak için kollarımızı sıvıyoruz." ifadeleri ile başlıyor.

"Aşı olanlar da bulaştırıyor"

Koronavirüs aşılamasına dair çeşitli bilgilerin bulunduğu videolarda, aşının ikinci dozunun uygulanmasının ardından bağışıklığın gelişmesinin genel itibarıyla birkaç hafta sürdüğü, aşılanan şahısların, korunsalar dahi virüsü almaları halinde başkalarına bulaştırabileceği uyarılarında bulunuluyor.

Videolarda, toplumsal bağışıklık oluşana dek maske, sosyal mesafe ve hijyen önlemlerine uyulması gerektiği vurgulanarak, "Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs aşıları, standart kalite, etkinlik ve güvenlilik faaliyetleriyle geliştirilmiştir. Aşıların yüksek koruma sağladığı klinik deneylerle kanıtlanmıştır." ifadeleri kullanılıyor.

Yan etkilere de değinildi

Koronavirüs aşılarının şu ana dek yapılan klinik çalışmalarında ve aşılanan şahıslarda genel itibarıyla hafif yan etkiler oluşturduğunun belirtildiği videolarda, "Gerçekleştirilen araştırmalar, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan koronavirüs aşılarının, hastalığı ağır geçirme ihtimalini, hastaneye yatış ve ölüm oranını düşürdüğünü göstermiştir." bilgisi veriliyor.

Kamu spotları, "Önlemler ve aşı ile COVID-19'u aşıyoruz. Sağlığımız için kolları sıvıyoruz." ifadeleri ile son buluyor

'Kolları sıvıyoruz' sloganı ile hazırlanan 8 kamu spotu, bugün itibarıyla televizyon kanallarında yayımlanacak.

Yorumlar (0)