Fahrettin Koca'dan endişelendiren açıklama: Delta Plus Türkiye'de görüldü

Kovid-19’a ilişkin güncel verileri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de 3 farklı ilde, 3 kişide Delta plus varyantının görüldüğünü açıkladı.

GÜNDEM 06.07.2021, 13:15
Fahrettin Koca'dan endişelendiren açıklama: Delta Plus Türkiye'de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel Kovid-19 verilerini paylaşırken, Delta plus varyantına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

3 Delta plus vakası görüldü

Türkiye’de 3 farklı ilde, 3 farklı kişide Delta plus varyantının görüldüğünü duyuran Fahrettin Koca, birinin İstanbul’da olduğunu söylerken diğer iki ili açıklamayacağını ifade ett. Delta plus varyantının tespit edildiği kişilerin durumlarının iyi olduğunu ifade eden Bakan Koca, ayakta takip edilen hastalar olduğunu belirtti.  Deltanın sayılarının giderek arttığını belirten Koca, bu rakamların 284'lere kadar çıktığını ifade etti. İl sayısının da arttığını ve 30'u bulduğunu aktardı. 

Türkiye'ye 35,5 milyon doz BioNTech aşısının geldiğini açıklayan Bakan Koca, perşembe günü 1,5 milyon dozun daha geleceğini ifade etti

Yeni vaka haritasını paylaştı

Sağlık Bakanı Koca, 100 bin nüfusa karşılık illerdeki haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritayı paylaştı. Vaka sayısı son bir haftada en çok azalan illerin ise Gümüşhane, Eskişehir, Artvin, Denizli ve Bartın olarak belirlendiği açıklandı.

Yorumlar (0)