Fahrettin Koca: Birkaç gün içinde sevindirici gelişmeler olacak

Fahrettin Koca, sağlık personellerinin özlük hakları ile ilgili görüşmelerin yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydederek, "Birkaç gün içerisinde çok önemli, herkesi sevindirecek gelişmeler yaşanacak." dedi.

GÜNDEM 30.11.2021, 21:09
Fahrettin Koca: Birkaç gün içinde sevindirici gelişmeler olacak

Bakan Koca, partisinin MYK toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Omicron varyantı

Omicron varyantına dair gelen bir soru üzerine Koca, "Buna ilişkin dün de Uğur Şahin ile görüştüm. Birkaç hafta içerisinde mRNA aşısına ne denli etki edeceğini iletecekler. Yeni aşıya gereksinim duyulup duyulmadığını açıklayacaklar." dedi. 

Koca, Omicron varyantının etkilerine dair soruya, "An itibarıyla ülkemizde bu varyanta rastlanmadı. Yurt dışında görülen vakalara baktığımızda bulaşıcılık oranının yüksek olduğu, virülansına ilişkin net bir şey olmadığı görülüyor. Büyük olasılıkla virülansı düşük dahi olabilir. Birkaç hafta içinde bu da netleşir." sözlerini sarf etti. 

"Delta varyantına kıyasla etkili mi?" sorusuna Bakan Koca, "Şu anda daha etkili olduğuna dair bilgiler var. Kesin bilgiler birkaç hafta içinde netlik kazanır." dedi. 

TURKOVAC

Koca, yerli aşının acil kullanım onayına dair gelen bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Bu süreç bizim dışımızda ilerliyor. Bizim tahminlerimiz ise aralık ayının ortalarında acil kullanım onayının verilmesi."



Salgın tedbirleri

Ek tedbirlere dair soru üzerine Koca, "Ek tedbir tavsiye etmiyoruz. Varyant olmasına karşın bir kapatma düşünmüyoruz. Maske, sosyal mesafe, hijyen, kapalı mekanlarda uzun süre durmama, aşı... Bu tedbirlerle devam edeceğiz." şeklinde konuştu. 



Uçuş kısıtlaması

Koca, Güney Afrika ile ilgili uçuş kararının sürüp sürmeyeceğine dair soruya, "Bu hususta bir değişiklik söz konusu değil." yanıtını verdi. 



COVID-19'a karşı ilaç tedavisi

Molnupiravir ilacına dair Koca, "Yerli üretim olacak, birkaç şirket bu çerçevede başvuruda bulundu. Muhtemelen 50 kat ucuza mal olmuş olacak. Yurttaşlarımıza bedava sunulacak." bilgisini paylaştı.  

Sağlık personellerinin özlük hakkı

Koca, doktorlar başta olmak kaydıyla sağlık personellerinin emeklilik ve özlük hakları hususuna dair soruya, "Sağlık personellerine ilişkin görüşmeler oldukça yoğun, birkaç gün içerisinde önemli, herkesi sevindirecek gelişmeler yaşanacak." cevabını verdi.

Yorumlar (0)