Fahrettin Koca: Aşılamada ikinci adıma geçiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "830 bin kişi, koronavirüs aşısının ilk dozunu yaptırdı. Planlama takvimine göre, sağlık personelleri önümüzdeki çarşamba gününe kadar aşılanmaya devam edilecek." açıklamasında bulundu.

GÜNDEM 18.01.2021, 23:07 19.01.2021, 18:23
Fahrettin Koca: Aşılamada ikinci adıma geçiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilin sağlık müdürü ile video konferans yolu üzerinden görüştü ve aşılama programı ile ilgili talimatlarını iletti. Geçtiğimiz perşembe günü uygulanmaya başlanan aşı kampanyasında şu ana kadar 829 bin kişiye ulaşıldığını kaydeden Fahrettin Koca, il sağlık teşkilatlarına ve aşılama programında görev alan sağlık personellerine, yoğun çabaları için teşekkürlerini iletti.

Aşılama programında ikinci aşamaya geçiliyor

Bakan Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yarından itibaren, huzurevleri, engelli ve bakımevlerinde aşılama uygulamasına geçmek istiyoruz. Tüm kentlerde bizim bu düzenlemeyi güçlü bir biçimde gerçekleştirmemiz önemli. 

Özellikle, huzurevi, engelli evi ve bakımevlerini hafta sonuna kadar bitirmeye gayret gösterelim. Yerinde uygulanan aşıdan sonra, meydana gelebilecek alerjik ve benzeri reaksiyonlara direkt olarak müdahale etmeleri için sağlık personellerinin 1 saat kadar beklemesi lazım. 

Öte yandan, yarından itibaren geçerli olmak üzere, 90 yaş üzeri olan vatandaşlarımıza da aşı uygulamak istiyoruz. 90 yaş üzeri vatandaşlarımızı sağlık kurum ve kuruluşlarına getirmeden; aşılamalarını evinde, yerinde uygulamanızı talep ediyoruz. 

Sağlık personelinin gerektiği durumlarda müdahale gerçekleştirebilecek özellikte olması ve acil durum cihazlarıyla birlikte eve giderek  aşı uygulamasını gerçekleştirmesi oldukça önemli. Bunun programını da cumartesi ve pazar dahil olmak kaydıyla, hafta sonu bitirmiş olalım.”


 

Yorumlar (0)