Fahrettin Koca: 33 ilde mutant virüs görüldü, 106'sının kökeni belirsiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyon geçirmiş koronavirüsün görüldüğü il sayısına dair son durumu açıkladı. Bakan Koca, mutan virüslerden 106'sının kökeninin tespit edilmediğini belirtti.

GÜNDEM 10.02.2021, 20:53 11.02.2021, 16:47
Fahrettin Koca: 33 ilde mutant virüs görüldü, 106'sının kökeni belirsiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının karşısına geçti.

Medya mensuplarının suallerini cevaplayan Bakan Fahrettin Koca, mutant virüs ile ilgili güncel durumu paylaştı.

"Mutasyonlu vakaları izliyoruz"

Dünyanın üç ülkesinde tespit edilen önemli mutasyonları ve etkilerinin yakından izlendiğini kaydeden Bakan Koca, konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Klinik seyir yönünden farklılık sergilemediğini düşündüğümüz, kaynağı henüz belli olmayan çok sayıda mutant virüs dünyada olduğu gibi Türkiye'de de görülmektedir. Söz konusu virüslerden 23'ü Güney Afrika, 263'ü İngiltere varyantıdır. 106'sının ise kökeni belli değil. İngiltere'de tespit edilen mutasyonun, hastalığın klinik seyrinde değişiklik yapmamakla beraber, bulaşıcılığını bir hayli artırdığına yönelik önemli bilgiler edindik. Mutant virüslerin varlığı, kısıtlamalarla ilgili takvimimizi de olumsuz yönde etkiliyor."

"33 kentimizde görüldü"

Mutant virüsün görüldüğü kent sayısının 33'e yükseldiğini de duyuran Bakan Koca, şu ifadelere yer verdi:

"Bazı kentlerimizde vaka sayılarının az olduğunu, bazı kentlerimizde fazla olduğunu görüyoruz. Bilim Kurulu'nun tespit edeceği esas doğrultusunda, gerektiğinde bölge, şehir ve ilçe bazında bazı kararlar almak mümkün olacak. Bölgesel olarak, il olarak, ilçe olarak birtakım kısıtlamaları hafifletme mümkün olabilir. Tavsiye olarak bunu sunuyor olacağız."

Yorumlar (0)