Fahrettin Altun’dan, Kılıçdaroğlu’na ‘işsizlik’ yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlara yönelik İletişim Başkanı Altun, istihdama ilişkin 5 başlıktaki 15 maddeyi içeren infografikle yanıt verdi.

GÜNDEM 13.03.2021, 14:19 14.03.2021, 09:34
Fahrettin Altun’dan, Kılıçdaroğlu’na ‘işsizlik’ yanıtı

Fahrettin Altun'dan, CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘ekonomi reformlarında işsizlik yok’ eleştirisine detaylı bir şekilde yanıt verdi.

‘Göz lazım bakmaya’

Twitter hesabından paylaşım yapan Altun, “Göz lazım bakmaya… Kılıçdaroğlu anlaşılan bakmamış. Görmesi için bir kez daha paylaşıyorum” açıklamasında bulundu. 

Öte yandan Fahrettin Altun, paylaşımında reform paketindeki istihdama yönelik 5 başlıktaki 15 maddeyi içeren infografiği takipçileriyle paylaştı.

Reform paketindeki maddeleri hatırlattı

Buna göre, verimsiz teşvikler belirlenip, teşvik sisteminde sadeleştirmeye gidilme kararı alındı.

Mikro ve küçük ölçekli firmalardan her bir ilave kişi için 100 bin liralık krediye erişim imkânı sağlanıyor. 

Öte yandan firmaların, istihdama kattığı her 1 kişi için 1 yıl süresince ödediği sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primleri gibi ödemeler kredi faiz ödemesinden düşülecek. 

Uzun dönem staj desteklenecek

Kısmi süreli çalışanlar için getirilen yeniliklere göre ise hafta tatili, yıllık ücretli izni hak etme süresi gibi kanunlarda düzenleme yapılacak.

Dijital mecralarda becerilerin geliştirileceği şirketler ve kuruluşlarda uzun dönem stajın da desteklenme kararı alındı.

Yorumlar (0)