Fahrettin Altun: Kararlar sorumsuz ve irrasyonel olarak tarihe geçecek!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Senato'dan geçen Ermeni yasa tasarısı hakkında konuştu. Altun, "yaptırımlar ve tehditler ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumaktan vazgeçiremeyecek" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 12.12.2019, 22:34 12.12.2019, 22:58
Fahrettin Altun: Kararlar sorumsuz ve irrasyonel olarak tarihe geçecek!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kişisel Twitter hesabından İngilizce olarak paylaşımlarda bulundu. Altun, ABD-Türkiye ilişkilerine dair, "Kongre üyelerinin bazılarının davranışı Türk-Amerikan ilişkilerine zarar veriyor. Dün, Senato Dış İlişkiler Komitesinden geçen yaptırımlar ve bugün Senato'da kabul edilen Ermeni kararı ikili ilişkilerimizin geleceğini tehlikeye atıyor" ifadelerine yer verdi. 

Barış Baharı Operasyonunun başlangıcından bu yana, Kuzey Suriye'deki askeri operasyonumuzun nedenlerini ve hedeflerini Amerika'ya aktardıklarını belirten Altun, "Yaptırımlar ve tehditler bizi ulusal güvenlik çıkarlarımızı korumaktan alıkoymayacak." dedi.

Altun açıklamalarına şu şekilde devam etti:

  • Sadece bazı Kongre üyelerinin Suriye'deki askerî operasyonlarımızdan rahatsız olması nedeniyle ulusal güvenliğimizi tehlikeye atmayı reddediyoruz.
  • YPG ile müttefik olmak başından beri akıllıca olmayan bir politikaydı. Terör tehditleri karşısında vatandaşlarımızın güvenliğini ve iyiliğini sağlamaya devam edeceğiz.
  • ABD Kongresi'nin bazı üyeleri tarafından tarihi siyasallaştırma girişimlerinde incelemelerde bulunmak için bir grup oluşturma fikrimizi yineledik. Tarihin ulusları bölen değil, birleştiren bir şey olması gerektiğini ifade ettik.
  • Ancak son birkaç aydır ABD kongresinin bazı üyeleri bir NATO müttefikinin görüşünü ve hassasiyetlerini göz ardı etti ve sorumsuzca davranarak iki millet ile iki devlet arasındaki ilişkileri gerdi.
  • Söz konusu kararlar, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere herhangi bir yarar getirmeyecek. Daha önce de belirttiğimiz gibi, Ermeni kardeşlerimizin ayağa kalkmasını ve ABD Kongresinin farklılıklarımızı bilimsel ve akademik kanallar aracılığıyla uzlaştırma çabalarını imha etmelerini önlemeyi bekliyoruz.
  • Bu kararlar tarihe ABD Kongresinden bazılarının Türkiye’ye karşı sorumsuz ve irrasyonel eylemleri olarak geçecek. Bu kişiler, iki ülke arasında uzun süreli hasarlara neden olan sorumlu taraflar olarak tarihe geçecek.
Yorumlar (0)