Fahrettin Altun'dan, Yunanistan ve terör örgütleri ilişkisini anlatan video

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan'ın başta PKK olmak üzere FETÖ gibi terör örgütlerine yardım ettiğini ve mültecileri Ege'de ölüme terk ettiğini aktardı.

GÜNDEM 10.04.2021, 11:17 11.04.2021, 12:19
Fahrettin Altun'dan, Yunanistan ve terör örgütleri ilişkisini anlatan video

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngilizce olarak yayınladığı paylaşımda, Yunanistan’ın terör örgütlerine verdiği desteği gözler önüne serdi.

“Yunanistan terör örgütlerine yardım ediyor”

3 dakikalık, İngilizce bir video paylaşımında bulunan Fahrettin Altun, Türkiye’nin FETÖ, PKK ve DEAŞ’a karşı verdiği mücadeleye temas etti. Ardından Yunanistan’ın, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerine yataklık yaptığını belirten Fahrettin Altun, teröristlerin mülteci kamplarında yuvalandığını açıkladı ve açıklamalarına şöyle devam etti:

"Başta PKK olmak üzere birçok terör örgütüne Yunanistan, yataklık yapıyor. Mülteciler Ege’de ölüme bırakılırken teröristler, Avrupa Birliği sınırlarında mülteci kampında yuvalanıyor. Ayrıca bir NATO üyesi olan Türkiye’ye karşı terör eylemleri ve intihar saldırıları planları yapıyor. Bu sebeple Yunanistan’ın dokunulmazlığının artık sona ermesinin zamanı gelmiştir."

PKK ve FETÖ’ye yataklık

Fahrettin Altun, paylaştığı videoda, Türkiye’nin bugüne kadar terörle olan mücadelesine rağmen bazı ülkelerin ise bu terör gruplarına yardım ettiğine dikkat çekildi. Yunanistan’ın FETÖ ve PKK gibi örgütler için bir sığınak niteliğine büründüğü belirtilirken PKK elebaşı Öcalan’ın, 1999 yılında Atina’ya gidip Kıbrıs Rum pasaportu kullandığına vurgu yapıldı.

Yine terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan'ın Yunan Büyükelçisinin evinden Nairobi Havalimanı'na transfer edilirken tutuklandığı hatırlatılırken Yunanistan’ın, Öcalan'ın yargılanma sürecinde de PKK’ya yönelik desteğine dikkat çekildi. Ayrıca Öcalan’ın, PKK’lıların Lavrio kampında askeri eğitim aldığı ifadesine de yer verilirken bu kampın da hâlâ etkin olduğu ifade edildi.

Yunanistan’ın FETÖ ile ilişkisine de temas edilen videoda, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ üyelerine Yunanistan’ın net bir şekilde destek verdiği ve Yunanistan’a kaçan FETÖ üyelerinin iade edilmediğini ve orada rahat bir şekilde dolaştıkları ifade edildi.

Fahrettin Altun’un paylaştığı video, Türkiye’nin terörle mücadelesinde başta Yunanistan olmak üzere, NATO üyesi ülkelere bu mücadeleye destek olma konusunda yapılan çağrıyla sona erdi.



Yorumlar (0)