Fahrettin Altun'dan NATO tepkisi: Net bir tavır alın!

NATO üyesi olan diğer ülkelerin güvenlik endişelerine gösterilen hassasiyetin, Türkiye söz konusu olunca rafa kaldırıldığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Teröre ilişkin net bir tavır almayan ülkelerin üyeliğe kabul edilmesi, en çok NATO'ya zarar verecektir. İsveç ve Finlandiya, teröre karşı net bir tavır almalı." dedi.

GÜNDEM 07.06.2022, 13:25 08.06.2022, 10:41 Hakan Öksüz
Fahrettin Altun'dan NATO tepkisi: Net bir tavır alın!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin NATO ile ilişkilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"21. Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli"nde konuşma yapan Altun, "NATO'daki en büyük ikinci ordu, Türkiye'ye ait. Terörizme karşı mücadele, ortak şekilde yürütülmeli." dedi.

"Türkiye'nin güvenlik endişeleri görmezden geliniyor"

Altun, NATO üyesi diğer ülkelerin güvenlik hassasiyetlerine karşı gösterilen titizliğin, Türkiye söz konusu olunca rafa kalktığını belirtti. Terörizme karşı en etkin mücadelenin Türkiye tarafından verildiğini kaydeden Altun, "NATO misyonlarına en çok katkı sunan ülkelerden biriyiz." ifadelerini kullandı.

Bazı ülkelerin terörizm konusunda net bir tavır takınmadığını söyleyen Fahrettin Altun, "NATO gibi bir güvenlik örgütüne katılmak isteyen her ülke, terörizme karşı net tavır almalı. NATO müttefiklerimize bunun gerekliliğini hatırlatıyoruz. Teröre ilişkin net bir tavır almayan ülkelerin üyeliğe kabul edilmesi, en çok NATO'ya zarar verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

"İsveç ve Finlandiya, teröre verdiği desteği sona erdirmeli"

NATO'ya üye olmak isteyen İsveç ve Finlandiya'dan bu konuya dair somut adımlar görmek istediklerine değinen Altun, "Teröristlere verilen siyasi destek kesilmeli. Terör örgütü PKK/PYD'ye silah verilmemeli. Türkiye'ye yönelik uyguladıkları açık ya da gizli yaptırımlar da kaldırılmalı." dedi.

Yorumlar (0)